skrivpuff-4/3-09 skriv om bilden


När det första smset dök up, befann sig Stefan högt upp på ett hustak.  Med försiktiga fötter gick han och la ut takpannor. Pip, pip lät det i mobilen.  Med förvånade ögon läste han meddelandet. Hej,  tack så jätte mycket för helgen, det var som i en dröm, TACK, Med vänlig hälsning Anna.
Stefan tittade, funderad, vad i hela fridens namn gjorde han i helgen? Jag har ju inte varit ute eller träffat någon, sa han lite för sig själv. Detta telefonnummer känner jag inte igen, jag känner bara en Anna och henne har jag inte träffat på väldigt länge. Nyfiken som han blev, var han tvungen att svara.  Hejsan, det måste vara fel telefonnummer, men jag heter Stefan. Vem är du?  Nu är det bara att vänta, sa han för sig själv och fortsatte göra klart hustaket.

Vinden pinade Stefan ansikte, när han nu började bli klar för dagen, regnet piskade hans nu, blöta ansikte. Klockan är snart fyra, dags att sluta. Fortfarande ingen som hört av sig angående meddelandet. Lite besviken klättrar han ned från taket och ansluter sig till de övriga i arbetslaget i baracken.  I sitt stilla sinne kan Stefan inte sluta fundera på meddelandet.
Fortfarande när han satte sig i bilen för att köra hem, hade det inte kommit något tillbaks och Stefan började inse att svaret han väntade på, aldrig skulle komma.

Hemma ställde han sig i duschen för att tvätta bort den värk och trötthet som hans arbete skapade.  Han beslutade sig för att klä på sig lite kläder och hitta på något, men hela tiden låg det där meddelandet och grodde. Tänk om det var någon söt flicka som han kunde träffa? Det var ju faktiskt två år sedan Lina flyttade ut och de kvinnliga möten han haft hade inte fungerat, eller så hade det bara känts konstigt. Plötsligt piper det till i telefonen och Stefan hoppar nästan en halv meter upp i lufter, springer till luren och sliter den till sig.

I meddelandet står det, Anna, 28år, 165cm, mörkt pageklippt hår, gröna ögon och vacker smile.  Stefan blir så glad att han knappast vet vad han ska ta sig till, han tappar telefonen, ser hur den i slowmotion flyger, från handen, slår en volt och landar i golvet. Delar sig i 5 bitar. Satan, svär han för sig själv. Förmodligen skulle han nu vunnit VM i att sätta ihop en mobil snabbast, för undan gick det. Trycka igång luren, ta fram meddelandet och tryck, svara.
Jag heter Stefan, 180cm, mörk, rakat huvud, melerade ögon, jobbar som snickare.  Var det svar som skickade från Stefans telefon till denna skapelse på andra sidan luren.  Det tog inte många minuter innan svaret kom, Vart bor du? Stefan svarade kort, HBG – Helsingborg, och du? Svaret som skickade gjorde att Stefans hjärta slog en frivolt och små svettpärlor började kristalliseras i hans panna, SAMMA.

Vart i hbg bor du, skrev stefan, jag bor på Lundhagsvägen 23B, 2tr, dörren till vänster.  Efter en stund kom svaret, hahaha, det skulle du gärna vilja veta!!? Du får nog vänta med det!! Nu gick Stefans hjärna på högvarv och i de kommande 40 meddelandena så lärde Stefan att känna en ny tjej, denna Anna 28 år. De upptäckte att  de två var väldigt lika, samma tankar om framtid, kärlek, förhållanden och jobb. Det visade sig att Anna jobbade som revisor, nyligen tagit examen. Hon hade inte träffat någon, ordentligt,  på väldigt länge. Hon menade att de flesta killa var bara svin i alla fall, de ville bara en sak.

Stefan var tvungen att svara att hon nog kunde ta bort honom från denna kategori av män/killar. Nä, du stefan  Skrev Anna, Nu ska jag ut och springa, sedan till gymet, Tränar du?  Stefan svarade att, ja, jag tränar nere i stan på centrun, du då? Samma!! Svarade Anna
Efter det smset tog det väldigt lång tid innan det kom något. Denna totala tystnad började nu göra Stefan nervös. Har jag skrivit något dumt? Undrade han för sig själv. Plötsligt dök det upp ett nytt meddelande, fast nu i brevlådan. På lappen stod det, tack för meddelande…. Jag bor närmare än du tror , mvh Anna. PS: du är ju jätte fin!! Kram

Stefan kände hur han blev alldeles röd i ansiktet, slet upp dörren och kallade ut i trappan, ANNA, ANNA…. Svaret kom efter en liten stund. Kolla grannens brevlåda. Sedan hörde han hur porten slog igen.  När han sneglar på granndörren ser han det, där står: A. Swensson. Med ett stort leende på läpparna återvänder Stefan till sin lägenhet, tar mobilen och skriver, Sugen på lite Te och mackor när du är klar på gymmet?  Svaret dröjde, JA


låt mig få veta vad du tycker
Postat av: Magnus

Idag kan vi ha olika förhållanden, ett i verkligheten och ett i cyberspace om vi vill som vi aldrig träffar.

2009-03-04 @ 08:43:04
URL: http://www.thinkangels.blogspot.com
Postat av: Chrissie

Tror aldrig jag läst en text så fort!! Ha ha!!!

Du är makalös med ditt skrivande!!Kramen

2009-03-04 @ 09:03:21
Postat av: Lotta

Inte undra på att man hoppar till varje gång det kommer ett sms. Det kan ju va han med den vita springaren. ......man kan ju alltid hoppas!!!!!

2009-03-04 @ 09:32:32
Postat av: maria

Romantiskt!!!!

Kraaaaam

2009-03-04 @ 09:44:40
Postat av: Anonym

Hej,Tittar ofta in på din blogg men du skriver ju inget längre. Du kanske kan ha en blog för dina skrivpuffar och en för allt annat?Kram

2009-03-04 @ 10:07:33
Postat av: Tjotten

Trevlig berättelse med bra flyt. Lagom (bra ord va?) spännande. Men slutet var ganska förutsägbart, men så är det ju ofta ;-)

2009-03-04 @ 10:09:26
URL: http://skrivklotter.blogspot.se
Postat av: Helén

Wow - vilken härlig berättelse! Den påminner en att kärleken kanske finns där bakom hörnet o den kommer när man minst anar det! :)

2009-03-04 @ 10:15:04
URL: http://manipohe.blogg.se/
Postat av: Carro

Har funderat lite på varför dina inlägg heter som de gör och varför du skriver om det du gör, men nu har jag fått svar på mina frågor och vill bara säga att du är helt suverän på att skriva! Önskar man hade den talangen... Sluta inte, jag följer din blogg slaviskt sen ett par vevkor tillbaka.

/Carro

2009-03-04 @ 10:46:24
URL: http://cackolina.blogspot.com/
Postat av: Emelie

såntdär tycker jag är mysigt :)

bra skrivet :)

2009-03-04 @ 12:05:03
URL: http://pem.bloggagratis.se
Postat av: Anna i Gävle

å Björn va fin den lilla berätelsen var :) Jag blev så glad av att läsa den :) han en underbar dag

2009-03-04 @ 12:27:03
Postat av: FIA

AAAAA FINALLY!!! underbart,,,, ooo denna känsla,,,, fasen va romantiskt,,,, TÄNK va bra det är med sms,,,, fniss

STORA KRAMAR

FIA

2009-03-04 @ 12:57:40
URL: http://stengeltjejen.blogg.se/
Postat av: Johanna

haha jätte bra skrivet :)

2009-03-04 @ 14:04:48
Postat av: L nilsson

alltså så himmla bra skrivit , har nog aldrig läst så fort som denna gång

ha det underbarnt

kram

2009-03-04 @ 14:16:31
Postat av: Mickis

Underbart!!.. vart ju själv förälskad :)

2009-03-04 @ 14:52:31
URL: http://bubbiz.blogg.se/
Postat av: annmari

ja vem vet vad som lurar runt hörnet :-)

2009-03-04 @ 17:22:22
URL: http://annmari.blogg.se/
Postat av: Anna

Du har räddat min dag genom denna skrivpuff!

2009-03-04 @ 21:28:13
Postat av: Paula

En sån granne skulle jag behöva :) Du har verkligen talang i ditt skrivande. Kram Paula

2009-03-04 @ 21:46:20
URL: http://somenvarg.blogspot.com
Postat av: margareta

Skönt när en relation får byggas upp och det finns spänning. Varm historia

2009-03-04 @ 22:14:52
URL: http://ordlek-pillan.blogspot.com
Postat av: Marika

Kort, underbar historia! Tack för att du fick mig le denna torsdag (när jag läste texten) :D

2009-03-05 @ 21:02:12
URL: http://www.nogg.se/miqa
Postat av: Sonja

Vilken ur gulligberättelst och vad du har UTVECKLATS i ditt skrivande! KANON!!! Keep it up =) Kyss å klem

2009-03-20 @ 10:49:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0