fre, 27/2-09

 Fredag igen!!
Som vanligt på fredagarna så är Ellen hemma med mig. Just nu har vi avslutat frukost, fil och flingor. Pussel har dragits fram och tv’n månglar ut sina barnprogram. Helgen blir nog väldigt lugn, tror att Ellen snart ska få ta bort sin track, vilket betyder att hon inte får vara förkyld. Hon är redan lite snuvig och FÅR inte bli mera förkyld. Skulle ju vara skit om det inte blev något pga en fesen bacill.
Ellens kusin fyller år nu och ska ha kallas på söndag, de vill och jag vet att Ellen vill åka dit. Men jag vågar inte, massor med andra barn….. känns dumt att inte åka!

Ha en fantastisk dag och glöm inte: Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen

skrivpuff nr-58. En minnesvärd födelsedag

Det kändes som om något var på gång. Det rörde sig, lik cirkulerande rörelser med ett visst eftertryck. Ståendes på huvudet, likt alla andra dagar, i alla fall de sista veckorna. Känns konstigt, det är precis som om huvudet har kilats fast i ett skruvstäd. En längre, rörande transportsträcka som får allt att vara virvla runt.

Den farkost som jag nu befinner mig i är snart endast en trygg hamn där emotionella möten kommer att ske. Jag har befunnit mig här i farkosten en ganska lång tid nu. De ljud som jag hör utanför mina väggar är ljud som inte går att beskriva, ljud som är väldigt otydliga, men skänker mig en trygghet.
Jag känner att det tryck som tidigare varit återkommande, börjar nu bli mer och mer konstant.  Mitt hår ligger som slickat efter mitt lilla huvud, jag blinkar med ögonen, men det svider lite, så jag beslutar mig för att ha dem stängda.

Jag hör skrik på andra sidan väggen, någon som petar på mitt huvud, AJ. Plötsligt är det som om någon fäster en krok i mitt huvud,  det gör inte ont, mest ett kort stick.  Min kropp spänner sig, förstår inte varför, jag vill snurra, men det går inte riktigt så bra som det var tänkt. Det känns som om något drar mig nedåt oh framåt. Utanför mina väggar är det många olika läten, ljud som jag inte känner igen. Plötsligt kan jag inte tvätta mina händer i det vatten jag tidigare plaskat i.

Jag väntar med spänning, från kontrollrummet får jag meddelandet att jag ska bli transporterad till en annan värld. En värld av ljus, ljud och känslor.
Plötsligt känner jag att jag är redo för avfärd. Jag lägger min kropp i position för transport. Känner hur jag sakta förs nedåt, framåt, avvaktande spänning pirrar i kroppen.

Plötsligt känner jag en gigantisk hand om mitt huvud. Den kalla luften i den nya världen gör att mitt blöta hår blir kallt. Plötsligt är det som om jag inte kan vara kvar i min farkost, det är som om något sliter ut mig från den. Jag öppnar mina ögon, ser konstiga varelser i ett starkt, vitt sken, som bländar mina ljuskänsliga ögon. Jag öppnar min mun, tar ett djupt andetag. AJ vad det bränner i mitt bröst. varför? Jag skriker instinktivt av den smärta som infinner sig i kroppen. Jag vill tillbaka in i farkosten, denna mörka, varma och trygga platts. Plötsligt är det en av varelserna som tar mig i sin famn. Tittar på mig med sina stora, skrämmande ögon och säger, - välkommen till våran värld.
I logg boken skriver varelsen:  
48cm,
3258gr, hår:
svart och mycket.
Allt normalt.
Jag heter Ellen och du har nu bevittnat min första födelsedag.  
 

jaha, joodå så att......

När hon steg in genom dörren var det som om tusen av Amors pilar träffade honom. Allt vatten som flutit under tidernas bro, var som fruset. Ur ögonen kom blixtarna, blixtar av lust, blixtar av välbehag.  Allt han ville var att omsluta henne i sina armar, kyssa henne tills det sista andetaget skippar efter frihet.  Han ville känna det, det där som han alltid saknat, den där speciella känslan, att vara älskad. Inte älskad för att han var snäll, trevlig eller bara var. Han ville bli älskad för att han var den varelse som han faktiskt var.

När han drog hennes huvud bakåt och blottade den vackra, smala halsen, var det endast en sak han kunde se i sitt huvud. Han såg hur han kysste hennes hals, han kände hur pulsen ökade, hur händerna sökte efter mera.  Äntligen, äntligen var han på den platts han så länge saknat. Nu var det dom, dessa två individer, två delar som genom metamorfos blir ett. En känsla, ett ord, ett läte.
Känsloyttringen, som stöttes ur hennes mun när han kysste halsen,  var mer av ett gutturalt läte, nästan som om hela hennes kropp både spändes som en pilbåge och slappnade av som  strängen på samma båge, just när pilen avfyrats.
När hennes pilar av ljud nådde hans öra, var det som om någon skjutit en elektrisk blixt av känslor genom hans kropp.  Han knä orkade precis bära hans nu avslappnade kropp.
Det magnetiska fält och den dragningskraft som nu var skapad av de längtande kropparna  skulle, utan bekymmer kunna sätta ett helt landskap i brand. Den längtan dessa individer bär på är något som ingen brandman kan släcka, ingen varning kan avfärda och ingen individ motstå.

skrivpuff utmaning 57-26 feb.


skriv om bilden
Han hade betett sig konstigt mot henne. När de senast gjorde ett försök att träffas, flydde han under buller och bong. Hon, fick aldrig en ordentlig förklaring, utan han hade bara struntat i att svara i telefonen och på sms.
Nu, flera månader senare, hade han ägnat de sista veckorna åt att fundera på hur han skulle nå henne. Hon var så underbart vacker, söt och väldigt trevlig.

Han fingrade på sin mobil, leta upp hennes nummer, slog det och väntade, Det knastrade till i mobilen och hennes


underbara röst hörs igen, Jenny.
Först vågar han inte säga något , sedan, hallå, det är jag. Hennes röst lät uppriktigt ärlig när hon säger, -hej!! Hur mår du?
- mycket bättre, jag behöver träffa dig, måste få prata.
Hon informerade honom om att hon var på promenad med hunden, så hans naturliga ingångspunkt blev att ta med sin egna.   Snabbt, kastar han sig in i bilen med hunden, känner hur hjärtat bankar lite extra. Hur ska hon bemöta honom? Är hon fortfarande arg?

Någon stans så visste hon ju att han gått igenom sådana saker som ingen ska behöva, hans själ hade blivit ärrad av allt trauma. När han närmar sig platsen där de ska träffas, ökar pulsen extra, han spejar ut genom rutorna, för att se henne innan hon såg honom. Där, några meter längre fram gick hon, mörk jacka, axellångt välklippt hår och en stor hund som nog skulle betecknas som lite för stark för henne. Men hon har en fantastisk  relation med sin hund.
När hon ser honom, ler hon med hela kroppen. Han inser att det var länge sedan han kände det han känner när han ser henne, värme, känslor åtrå.

Bilen parkeras och ut stiger han, nästan smyger, som för att inte vara för framfusig. Hunden får den första hälsningen, sedan kommer kramen. Denna kram som han inte vill släppa, aldrig, aldrig, bara hålla kvar.
Efter en lång tur med sina hundar är det tillbaks vid bilen. Han inser att under deras dialoger så tar han på henne, hela tiden, utan att hon reagerar.
Nu när de ska skiljas, känns det inte bra, måste krama, måste förklara varför det blev som det blev. Han ser på henne och säger,  - FÖRLÅT.

Hon skiner upp, ser på honom och säger – det är ok, jag vill träffa dig mer.
Ooo ja, med ett hjärta som just slagit n frivolt ler han, lutar sig fram, som om han låter henne pussa hans kind. Just när hin ska sätta pussen, vrider han på huvudet. Hennes mjuka, blodfyllda läppar möter hans. Den smaken kommer han aldrig att glömma igen.  Inga kommentarer hade behövts, men hon ser på honom och säger, - vi försöker!
 

kvällsmatKvällsmaten idag är bestående av fruktsallad med glass!!
Grymt gått och sååå nyttigt!!
Hoppas att ni får en underbar kväll, kram

Nicolas Evan- en man med ett mål

När han trädde in det garage där dom stämt träff, fladdrade hans långrock i vinddraget som bildades av den dörr han öppnade. Garaget var vid denna tidpunkt en mörk, tyst och för många en skrämmande plats. För Nicolas var det som att komma hem. Trotts att han kände sig hemma gick en ilning genom kroppen, en ilning som oftast att han måste göra sig redo för strid.

Den svaga belysningen som fanns i garaget skapade skuggbildningar och falska varelser på både väggar och golv. För en utomstående skulle detta förmodligen skapa en flykt känsla snarare än, som nu, en känsla av välbehag.
Nicolas svarta långrock såg ut som vilken som helst, trotts att just denna rock var gjord av kevlar, ett skottsäkert material, hade mängder av små fickor, som alla var fyllda med de vapen Nicolas alltid bar med sig.
Hans svarta hår var välkammat med en wet look i en bakåtslick. Den långa hästsvansen, som han så många gånger funderat på att klippa, rörde sig sakta över ryggen när han med bestämda steg närmade sig platsen för mötet.  
Instinktivt placerade han sitt knogjärn på vänsterhanden då han stack ned handen i fickan. Den exaltering han kände var nästan som första gången han fått möjligheten att, med sin då,  underutvecklade pojkkropp, känna en kvinnas lustar och begär.

Ögonen sveper varsamt över garaget, som för att kolla att det inte var några som låg redo för ett bakhåll, det hade ju inte varit första gången.

När han hör hur en bil gör sin entré i garaget, glider Nicolas, likt en katt, smidigt in bland skuggorna. Dessa skuggor som med åren blivit hans bästa vänner. Med det jobb, eller rättare sagt, kall, som han fått, fungerar det inte att ha, varken familj eller många vänner. Ytliga bekanta skulle gå bra, men risken att försäga sig skulle vara för stor.
Ylva, hans 3 åriga dobberman, var den enda han med säkerhet kunde förlita sig på, hon skulle aldrig svika honom, varken genom att vika från hans sida eller tala vid sidan av.

Den Svarta Mercedesen med tonade rutor parkerade just under den starkaste lampan och det enda Nicolas kunde tänka var, hur dum får man bli, fattar ni inte vad som kommer att hända er.  Ur bilen stiger den största person som Nicolas någonsin sett, då har han ändå träffat MÅNGA stora pojkar. En sak var säker, de gråter alla på samma sätt.
Ur bilen stiger och två, om än lite mindre, killar, båda med sina högerhänder innanför jackan. Han viste att han måste överraska de alla, annars skulle jobbet misslyckas och var det något som inte fick hända så var det just det.
Måltavlan satt fortfarande i bilen. Ordern löd, skräm honom men han ska leva. Livvakterna skall inte skonas. Nicolas log för sig själv, där han stod i skuggorna, skulle det vara blodigt eller snyggt? Skulle han överdriva meddelandet eller bara vara subtil?
Nu vista han exakt hur kan skulle gå till väga!!

Med en försiktig hand skruvade Nicolas på ljuddämparen på sin
Nya pistol, kollade att hagelgeväret innan för rocken var laddat, att kniven satt i sitt hölster och att hans skosnören var snyggt knutna.

Det första skottet träffade den ena livvaktens tinning och i skenet från lampan kunde man se hur substansen från hans nu, punkterade skalle, skvätte över bilens främre sidoruta. Det andra träffade den stora killen rakt mellan ögonen som seglade ned som en gigantisk trasdocka.
Den tredje livvakten började, som en rädd, galen man , skjuta vildt omkring sig. Helt utan att veta vart han skulle sikta.  Genom skuggorna tog sig Nicolas smygandes längs väggarna i garaget, runt bilen och placerade sig bakom livvakten.  Pistolen placerade han i sitt hölster och tog fram sin finisher, denna extremt vassa och glänsande kniv, som så många gånger räddat hans liv.

Med en snabb rörelse placerade Nicolas sig tätt intill livvakten. Med sin vänsterhand tvingade han vaktens huvud bakåt, för att blotta den strupe som snart endast skulle vara ett öppet hål.  Livvakten frös till, som om han redan insett att det inte var någon idé att kämpa. Doften från Nicolas after shave, var det sista han skulle känna, innan bladet från kniven sakta gled över hans strupe.  Med ett gurglande sista väsande släppte Nicolas, den nu livlösa kroppen mot asfalten.
Inuti bilen försökte objektet att gömma sig. Nicolas öppnar dörren, utan att titta in, lämnar han lappen som uppdragsgivaren gett honom.
På lappen stod det, Samma tid, samma platts som senast, men denna gången blir resultatet annorlunda.

Med raska steg tar sig Nicolas ut från garaget och det enda som mannen i bilen ser är hans fladdrande rock, när han öppnar portarna till garaget, sedan är deras baneman borta.  

skriva och fika

Fy vad roligt jag tycker det är att skriva!! Just dessa korta novellerna är speciellt kul. Tror att det handlar om att tiden inte blir jättelång i skapandet. Kanske skulle göra en bok med flera korta noveller!! Noveller av alla de slag, allt från love till kriminal…
Dagen idag blir i skrivandets tecken, Ellen har just tryckt isig en tallrik med fil/banan och en rostad macka. Själv kör jag på min livsdryck för att se till att vakna. Hoppas att ni får en underbar dag.
Glöm inte: Om det känns rätt just nu, så kan det ju inte vara fel, eller….skrivpuffs utmaning 56. en stökig foksamling

När han tittade upp så insåg han att han hamnat på just den platts som för honom var, no way. Han stod just nu mitt i en stor folksamling och han kände nu hur paniken spred sig från magen, genom bröstkorgen, där trycket stiger, och vidare upp mot huvudet. Speciellt  när han märker att en viss irritation och spänning ligger i luften. När det blir stökigt av inga anledningar.

Det hela började när Kristian var lite, han och mamma var på den årliga marknaden, strax utanför staden. Han kommer aldrig att glöma den dramatiska händelsen som blev till det djupa ärr som skulle följa honom för alltid. jordiga gångar som blir till labyrinter, försäljningsstånd så långt ögat kan nå. Det luktar svett och varm jord vart man än vänder huvudet, så är det tjock med folk och man kan knappast röra sig.
Han mindes hur det kändes när mammas hand gled ur hans grepp, hur synen av mamma, som försvinner bort och det panik artade vrål som han uppgav. Vrålet som drunknar i denna djävulens platts, musiken, rösterna dränker allt, ingen kan skrika så det hörs.
Det var sista gången han såg henne, han mindes inte hennes ansikte längre, bara handen. Han vill minnas henne, men det kvittar hur mycket han anstränger sig, han har försökt.

Kristian har lovat sig själv att aldrig släppa taget om Marcus, sin som.
Marcus, detta kärleksbarn med sitt yviga, lockiga hår, blå ögon och sin oerhörda stolthet över sin far.  Kristian tar upp Marcus i famnen, gömmer hans huvud mot sin axel och påbörjar flykten från paniken.
30minuter senar, är de klara. Det bultande hjärtat och rusande paniken börjar lägga sig och hans långa andetag hjälper honom att inte föra över sin ångest på Marcus. Än en gång lyckades han med sitt uppdrag, inte släppa taget.  
 

fortsättning på kriminalstory- det ingen vet


När polisen lämnat lägenheten föll jag ihop i soffan, i händerna begravde jag  mitt svullna bakfulla huvud. Huvudet där det bara snurrade, och hjärnan var som satt i en karusell. Vad fan är det som hänt, jag måste få veta. Jag måste ha somnat till, för när jag vaknade stod hon framför mig, Linda.
Hennes ögon var alldeles svarta, nästan som om hon var besatt. Med en svagt viskande röst, nästan väser hon fram. –Vad berättade du för polisen?
Jag tittade undrande på henne, - mmmen Linda, jag kunde väl inte berätta något. Vad fan är det som hänt? Jag minns faktiskt ingenting från gårdagen.
Jag hann inte reagera innan träffade mig, jag kände bara hur det brände till i min axel och sedan kom smällen. Först efter en stund insåg jag, shit, hon sköt mig.
Som skjuten ur en kanon for jag upp för att göra mig redo inför den nu stundande striden. Redan när jag nådde stående position insåg jag det, hon har kedjat mina fötter med handklovar, jag stupar handlöst över glasbordet, som i samma stund splittras i tusentals små bitar. Innan jag landar på golvet hinner jag täcka mitt ansikte men känner hur glaset skär som nålar över hela min kropp.  

I samma stund som jag når golvet känner jag hur en fot träffar mina revben. Kraset som ekar då mina revben krossas ekar i lägenheten och smärtan som infinner sig är näst intill olidlig. Jag grimaserar av smärtorna. När jag tittar upp, har hon hängt av sig jackan, och är i full färd med att plocka upp något från sin ryggsäck.
Jag känner nu hur paniken sprider sig i kroppen, jag vill inte ,men kan inte hjälpa det, tårarna börjar falla ned för mina kinder. Jag vet inte om det är för smärtorna eller för att jag nu inser att jag inte vill dö!
-Vad tänker du göra? Frågar jag. När hon vänder sig om är det som om det är någon jag inte känner. Lindas ansikte är som förvrängt och med sin viskande, onda röst väser hon, - Om du bara inte blandat dig så skulle det inte blivit så här. Detta var något mellan mig och MIN make, men givetvis kunde du inte låta bli, sååå jäkla präktig och duktig. Ska alltid vara alla till lags.

Jag blundar, torkar mina ögon och försöker samtidigt komma på vad jag ska ta mig till för att lugna henne. När jag öppnar mina ögon står Linda precis framför mig. Jag ser hennes svarta knähöga stövel, hennes, svarta tighta jeans som är nedstoppade i stöveln. Jag försöker tala med blir beordrad att hålla käften. När jag ändå försöker tala sans med henne, ser jag, som i slow motion, hennes stövel lyftas från golvet. Knäet böjs i 45 grader. Innan jag hinner akta mig ser jag stöveln komma mot mig, plötsligt sitter sulan rakt mot mitt ansikte. Jag kännes hur mina tänder trycks in i munnen, överläppen trycks över tandflisorna och delas mitt av. Mitt huvud skickas tillbaks som av en katapult och jag landar med huvudet mot soffan.

Hennes händer börjar slå mig, dessa små, knotiga, smala händer smattrar över mitt trasiga ansikte som om det vore trumpinnar, Jag känner hur blodet skvätter över mina kläder och hinner inte värja mig. Linda  tar tag i mitt hår och sliter upp mig i soffan och beordrar mig som om jag vore en slav, - Sitt. Hon ställer sig på en av mina matrumsstolar, vakar över mig med de mörka, galna ögonen, samtidigt som hon monterar ned taklampan.
Hon plockar fram ett rep från väskan och jag ser det med en gående gång, hon har gjort en strypknut och nu börjar jag inse vad som ska ske. Samtidigt ser jag att någonstans i hennes ögon blänker ett uns av välvilja och förståelse. Jag måste nå hennes känslor, jag måste prata med henne. I ren desperation frågar jag henne, - varför, varför gjorde du det? Han var min bästa kompis, vi har följt varandra sedan vi var små. Nu, nu är han borta. Jag känner att jag bara vill skrika ut min smärta. Med en sista ansträngning, reser jag mig, försiktigt, när hon har ryggen mot mig. Lyckas få tag i en stor glasskärva, vilken jag gömmer  vid min sida och sätter mig igen.

När hon nu gjort klart snaran hoppar hon ned från stolen, ställer sig och observerar mig. – Vill du veta varför jag gjorde det? Vill du det?
Med svajande röst, bönar jag henne att berätta, inte bara för mig. – Du måste gå till polisen, Linda, du behöver hjälp.
Jag skulle inte sagt det, jag ser hur en eld startar i hennes ögon och jag befarar det värsta, det är oåterkalleligt, nu står det mellan henne och mig. Med ett sista ryck far jag upp, hugger glasskärvan mot hennes mage. Jag hör hon stönar till. I hennes ögon syns en chock, jag trycker till och vrider, drar fram och tillbaks, nu är det jag som ska överleva.
Jag släpper glasbiten och tar ett steg tillbaka. Linda försöker ta ett steg, det är då, jag tar satts, måttar ett, två, tre slag mot hennes ansikte. Jag backar och tar åter igen sats, placerar mitt sten hårda skenben, välriktat mot hennes huvud. Linda snurrar runt, faller ned och med en sista kraftansträngning lyckas hon, med blodgurglande röst säga, - Förlåt.
Jag orkar inte mer, känner hur det börjar snurra i huvudet och det blir svart. När jag vaknar till, inser jag att jag befinner mig på sjukhuset. Man skulle kunna ta dessa vita, sterila rum för något himmelskt, men doften avslöjar platsen. Jag ringer på klockan och en tjutande signal ljuder.

Efter en stund kommer en doktor in i rummet, med sig har han en civilklädd man, som jag känner igen. Han presenterar sig, - Joakim, vi har ju träffats innan, säger han och tar min hand.
Joakim informerar att Linda tyvärr var död, i hennes lägenhet hade de hittat massor med brev. Brev som alla var skrivna till mig, låt mig säga så här, - där var inte någonting som var nyttigt i de breven, säger joakim. Läkaren tittar på mig, ler och säger, - du är en av de få som verkligen fått en andra chans, ta vara på den.  Du får stanna några dagar för observation, så passa på att vila.  Jag somnar av den utmattning som det var att bara vara vaken.

    

skrivpuff utmaning 55-24 feb. loppis fynd

Dom hade redan innan bokat just idag som loppisdag.  Både Jonas och Anna älskade att göra dom där riktiga fynden. Det hade regnat i ungefär en vecka nu, trotts att temperaturen faktiskt låg på 20 grader och högsommaren snart var här.
Efter 1,5 timma i en gammal, skrotig, brun, rostig Ford fiesta helt utan AC, hade de nu anlänt till idrottsparken där loppisen skulle vara. Men va fa… utbrast Jonas, när han tittade bort på planen, där alla stånden höll på att plockas sammans. Fel tid, det var inte att det började lö 14.00, det slutade kl 14.00. Anna tittar på Jonas och suckar,
-    Det är ju så typiskt dig, Jonas Johansson,  mannen som är helt värdelös på tider och planering.  Jonas fällde ned nacken och gick mot idrottsplatsen med skamsen blick.
Det var fortfarande flera stycken som inte hunnit att börja plocka ned sina saker. Jonas kallar på Anna,  - Kom vi hinner fortfarande kolla på några av utställarna.

Första bordet de kom till var en gammal dam, med lagt silvergrått hår, röda stora läppar och russin hud. När Anna och Jonas står där och tittar så fastnar Annas blick på en brosch i guld, med vita änglar och röda skimrande pärlor. När  de båda tittar på broschen, ser Jonas en svag inskription på baksidan. ”Anna, din för alltid… Jonas” Jonas ögon glänser till, men skit, säger han, Anna, Anna kom hit, skynda dig, kolla, kolla. När Anna se texten, ler hon med hela ansiktet, detta är ju fantastiskt.  Jonas vänder sig mot tanten bakom bordet och frågar,
- hur mycket kostar smycket?
Gillar du det, Jonas? Frågade tanten. Men, hur vet du vad jag heter, Anna har nu anslutet sig vid bordet. - Ja, hur vet jag vad du heter, själv heter jag Anna-Maria Johansson och min man hette Jonas Johansson. Denna broschen fick jag av honom, min stiliga prins samma dag som vi förlovade oss, istället för en ring.  Anna tittade på Jonas, Vet du Jonas, Om vi skulle gifta oss, så kommer jag att heta Anna Johansson, precis som tanten med broschen. Gud vad konstigt.   
Plötsligt faller Jonas ned på knä, framför Anna, håller broschen framför Anna och ställer den magiska frågan. Vill du gifta dig med mig?

Anna skiner upp som en sol, - jaaaa det vill jag, tjohooo, min älskade Jonas.
När Jonas vänder sig om, för att tacka och betala tanten, så är både bordet och tanten borta. Men, men stammar Jonas, vart blev de av?  Anna ser, även hon med stora undrande ögon, vad var det som hände?
När Jonas tittar närmare på broschen så ser han plötsligt hur änglarna blinkar med ena ögat åt varandra. Då förstår Jonas, änglarna, vakar och styr över våran framtid!
Broschen kommer alltid att ha en viktig platts i deras hjärta.

körsbär in progress


TACK

Förtydligande

jag måste bara förklara en sak.
Det finns en sida som heter skrivpuff.se
Denna sida drivs av en skrivcoach och som
ger sina läsare skrivutmaningar varje dag.

Dett är för att vi ska utveckla vårat skrivande och
ge/få feedback på det samma!

Därför får vi skilja på de inlägg där det står utmaning och
de övriga inläggen!!

Tack för eran förståelse.....


skrivpuffs utmaning 54-23 feb-det ingen vet

När jag vaknade den dagen så värkte huvudet.
Jag mindes endast fragment från dagen innan, Fest, sprit, mat och…..
Vad var det som hände? Jag minns  Peter och hans fru, Linda, ett bråk, skrik
Och porslin som kastades. Jag stiger upp för att ställa mig i duschen, måste stötta
Mig mot bokhyllan för att inte tappa fotfästet.

När jag tittar ut genom fönstret ser jag det, i soffan under fönstret ligger en hög
Med kläder, mina kläder. Plötsligt blixtrar minnes bilderna till i huvudet, festen,
Jag, en kniv, Peter, yxa, vad fan har hänt. Jag känner hur paniken sprider sig i kroppen.

Jag måste ställa mig i duschen, vilken konstig dröm. Måste ha varit en RIKTIG fest!
Medans vattnet strilar över min kropp och jag förvandlar tvålresterna till skum, låter jag en hand glida över min mage. När jag kommer till höger sida, sticker det till och en ilande smärta sprider sig i min kropp, jag tittar, Ett stick så, som nu börjat blöda.
Medans jag står kvar i duschen färgas nu vattnet rött av det utspädda vattnet.
Kliver ur duschen med ena handen mot väggen, känner att jag än inte är nykter, måste försöka få ut de kvarvarande ångorna från kroppen. Rakning, men när jag ser mig i spegeln så ser jag, jag är alldeles blåslagen, en bit tand fattas och mitt ena öra är nästan
Avslitet under öronsnibben.

Jag måste minnas, jag måste  få veta vad det är som hänt. Efter att ha käkat frukost och klätt på mig nya fräscha kläder, tar jag det jordiga och blodiga, stoppar i en papperspåse.
Går ned i källaren, häller bensin på påsen och stoppar den i eldningspannan, woff, så är kläderna satta i eld.
Plötsligt ringer telefonen, när jag svarar hörs en kvinnor röst.
-Hejsan B, det är jag, Linda.
Jag hör att hon gråtit. Linda fortsätter,
Vet vart Peter är? Efter att vi skildes igår, så gick han iväg från festen, sedan kom han inte hem.
Mina tankar snurrar snabbare och snabbare i huvudet, och jag börjar känna mig illamående.
–    Sorry Linda, jag vet inte, blev alldeles för full igår, jag minns inte något efter det att vi käkat huvudrätten.
Just när vi lagt på ringer det på dörren.
När jag öppnar så ser jag två, STORA poliser. De pressenterar sig som , Alf och
Joakim. Det frågar om de får ställa några frågor och jag släpper in dom.

När de slagit sig ned vid bordet, så förklarar de.

-Vi vet att du befann dig på samma fest som Peter H går kväll?!
-Vet du vad som hänt honom?  
-Jag vet inte alls, blev lite för mycket igår. Tror ni något allvarligt skett?  

När de förklarar att man funnit en styckad kropp i skogsgläntan intill stranden
Och ett huvud nedgrävt i sanden, börjar det gå upp för mig.

Jag säger inget och hoppas att ingen får veta!
 

Måndag och det går av bara farten!

Jaha, då var det måndag igen!!
märkligt att tiden går så vansinnigt fort...
Hinner ju knappast snyta sig innan helgen är över, varför!

Jag skulle vilja stanna tiden en stund och bara ligga och pussa
på Ellen en HEL stilla stående dag, mmmmm vad mysigt!

Idag blir det dagis, Ellen ÄLSKAR dagis, hade hon fått bestämma
så hade hon varit där ännu mer, kanske lördag/söndag också.

Jag är såååå jä.... glad över all respons som jag fått på inlägget
om tråkig :-) NI som undrar varför jag inte kommenterat så mycket
så är detta många gånger för att jag kommenterar direkt från mitte
e-post program via mailen, då ses ju inte dessa.

I början svarade jag ALLA, tills jag svarat lite mer än 800st, fick lite
svars kramp i fingrarna!! Men jag ska försöka bättra mig!!

För min del blir det idag, träning och sedan lite tattoo... det blev
ingen i Tors, då dessa kunderna var sena(40min) och det tog längre
tid än beräknat! Vilket antiklimax, snacka att jag var sur när jag gick ifrån
Studion.

Hoppas att ni får en fantastisk dag.

glöm inte: Att tänka på sig själv är inte egoistiskt, det är ett sätt att uppskatta det, andra uppskattar!!


skrivpuffs utmaning 53

Vi hade nu slutat försöka skaffa barn. Efter mina cellgifter och Josefins hormonrubbning så var detta nu en tanke som vi vant oss vid.
Efter att vi gjort 10st läkarbesök, hormon terapi och graviditetsprov i travar var vi nu fast beslutna på att adoptera. Josefin var ju själv adopterad från Chile, då är det ju inga problem.

Resan är beställd till USA, ska hälsa på Josefins bror, som flyttat dig och deras syster som jobbar som nanny i Chicago. Nu idag ska vi packa lite saker, åka till Ystad för att ta tåget därifrån i morgon till Kastrups, Köpenhamn.

Josefin står i badrummet, jag ser hennes vackra profil genom dörrspringan, när ljuset sakta sipprar ut i den mörka hallen utanför. Själv ligger jag kvar i sängen och försöker tvinga bort natten från mina trötta ögonen.

josefin kallar på mig, "-Björn, kom ett hit är du snäll".
När jag kommer in på badrummet, tittar hon på mig,
"- jag hade ett grav-test kvar, kolla!"

jag tittar på testet, positivt, det är inte möjligt!! Vi kan ju inte, tusen och en tankar far genom mitt huvud, glad, ledsen och vise versa.

Vi sätter oss i bilen mot Ystad, stannar till på apoteket och handlar några test till, fem stycken var att vara exakt.

Mot YSTAD!! Efter att gjort ALLA dessa test är vi nu säkra... Vi ska bli föräldrar...

Livet blir aldrig som innan, jag ÄR förändrad.

Söndagens gemyt

Jadå, då var besöket över för denna gången!!
pappa Bengt och Broren jimmy var och hälsade på.

Det blev söndags middag på gammalt vis.

Förrätt: 7st sorters sill, bröd och ägg

Huvudrätt: Honungs marinerad skinkstek, med stekt/kokt potatis, gel'e och grönsaker

Efterrätt: ChokladMouss med grädde och päron skivor.

Efter denna kallas middag blev det att åka hem till huset.... snacka och dricka lite
kaffe till.

Det är alltd mysigt när det kommer folk, träffar inte dessa två possingar så
ofta, då är det extra kul!!

Tack för besöket!!

                              
Söndagsmiddag

HAHAHA
Jag fick min FAR att bjuda oss alla på söndags middag!!
www.bykrogen.nu
245;- /pers och typ 90;- för Ellen!!

Jaja, drabbar ingen fattig!!!

Kram på er!!

söndag igen

söndag !

då var det söndag igen, lite täppt i näsan och huvudet spränger lite.
Kan vara att jag inte fått den ”normala” 1L dosen av kaffe…. Kan ju inte
Vara nyttigt!?  Kanske skulle sluta dricka kaffe, och bara äta groddar?! ELLER….
Nääääääää.
Idag kommer pappa och broren Jimmy hit från Ystad, ska umgås och fika, äta, med andra ord bara VARA!!
Ellen ville att vi skulle städa, så då blir det så!! Hon har kommit in i en period
Där hon ÄLSKAR att hjälpa till i hushållet. Igår hjälpte hon till att göra stekt sill och
P-mos!! Sjukt nice blev det!!!

Tips: blanda i lite philadephia ost i ditt mos… blir riktigt bra!!!
Nu måste jag börja städa, hoppas att ni får en riktigt fin söndag!
Här är det MYCKET snö!!
Kram, kram….

Ps: tack för allt stöd som NI visar!!


Blev bara ”lite” ledsen när folk skriver att jag är tråkig… men, det är jag ju!! Hahahaha
Puss på er

VARFÖR!Fick just veta att en gammal, GOD kompis
Dog igår. Hon blev påkörd av tåget, då hon
Arbetade som lantbrevbärare!!

Kommer att minnas dig MIA!
Tror att ni alla tar hand om varandra!


ÄR DEN TRÅKIG?!

Är det så att bloggen blivit tråkig?
Satt nu i morse och googlade lite, såg att det var
En del som skrivit på sina egna bloggar att denna blogg
Blivit tråkig!! Är det så…
Vad är det som blivit trist? Är det det att jag inte
Uppdaterar 5ggr om dagen, är det för att jag inte BARA
Skriver om olyckan och sorg?!
Är inläggen för långa? Jag skulle kunna skriva om när jag släppt en fis,
Men vad tillför det??!!

Hoppas att kunna få lite svar på detta??!!

Kram/B

Att vrida klockan....

Tänk om jag kunde vrida tillbaka klockan?
Ellen frågade mig häromdagen, ”- pappa, vad skulle du gjort
Om inte jag klarat mig i bilolyckan?”
Mitt instinktiva svar blev att jag nog inte skulle velat leva vidare.

Om jag kunnat välja så skulle jag vilja vrida tillbaka klockan
Tills stunden innan vi skulle köra till Växjö. Gud vad jag skulle
Bli sjuk, bara för att vi inte skulle åka. Me det är som alltid,
Så jä… lätt att vara efterklok.
Som alla vet så går det inte att vrida tillbaka klockan, vi måste
Jobba med utifrån det vi fått!
Jag är sååå oerhört tacksam att jag har Ellen, samtidigt är
jag mer ledsen för hennes skador, än henne själv!

Varje gång som jag tittar på Ellen, så ser jag Saga och Josefin.
Vi pratar om och med dom VARJE dag, i någon form.

Minns när vi var i Linköping, speciellt en gång, då jag och
Min bror Jimmy var på stan.  Detta var bara någon dag efter
Olyckan, jag minns att vi gick och kolla, allt kändes overkligt.
Plötsligt kom det ett par, i min ålder, med barnvagn, de skrattade och log.
Jag minns att jag kände an sorts avsky, varför ska dom vara lyckliga
Med sin nyfödda, när inte jag får det! Jag var tvungen att vända och
Gå åt ett annat håll!!

Jag hoppas att vi aldrig glömmer berätta för varandra HUR vi känner!!

Kram på er Sverige är fantastiskt!

Jaha då, då  var det fredag igen!! Här hemma är vi
Väldans förkylda, men glada!!

Jag har funderat över vårat svensk tänk…..
Vad är det som gör att vi tycker att ALLT svenskt är bättre än annat?
Vi har skapat en super tanke runt allt som är producerat i Sverige, varför.
Många skulle aldrig köpa kött som kommer från t.ex Danmark, för att svenskt
Kött är bäst!  Jag måste nog berätta sanningen, det svensk producerade köttet
ÄR INTE BÄTTRE.
En av världens bästa kött producenter är Irland, men i Sverige så  är det
Många som inte vågar köpa det köttet.

Det gäller inte bara kött, det gäller alla saker, Svenska saker är bra, men
Ofta inte bättre än någon annan! Det  är ett sätt som marknadsförts till oss
Konsumenter för att skapa en patriotism gentemot svenska produkter!

Om vi inte köper utländska varor, så kommer det tillslut att bara finnas
Svensktillverkade varor och DÅ, kan de lokala producenterna sätta vilka
Priser de själva vill!!!
I helgen kommer det lite recept på någon god mat/mys till Helgen!!

Ha en fantastisk dag!!

Glöm inte: vi föds alla nakna


förkylningskladd och annat

förkylning, fy vad hemskt det är!!! jag stoppade
lillpluttan i säng kl 19.30 igår, sedan blev det till att
springa fram och tillbax pga hostandet….
Tillslut betästämde jag mig för att lägga mig hos henne
och så somnade ju även jag!!! hahahaha  
vaknade i morse med hela huset tänt och lite tallrikar  framme
sedan kvällsmaten!

Idag så är det doktorn som gäller, Öron, Näsa, Hals, kl 13.30.
Idag ska vi bara diskutera hur det gått nu när tracken varit
försluten.

Det var många som frågade ang cykeln på bilden igår!
Jag återkommer med info ang dessa, finns lite funderingar
på att testa och skriva om en sådan.
De kostar en hel del, de äkta ligger från,  runt 10 000;-/ med 7växlar
dubbelsits låda. Sedan kan man bestäma själv hur man vill utrusta dem!!

Kanske känns som mycket pengar, men sätter man det till vad man får
så blir det inte jätte mycket!! Som sagt, mer info kommer!!

Hoppas att ni får en underbar dag!!
 
GLÖM INTE: Det finns blott en väg till lycka, och det är att upphöra med att bekymra sig över förhållanden som det inte står i vår makt att förändra.Eko motionen som blev ett tänk

Jag har bestämt mig, BILEN SKA STÅ STILLA!
Nu bli det cykel för hela slanten…
Cykel till dagis, till stan och vart vi än sak, om det inte är för
långt det vill säga. Tänk själva. Det blir miljövänligt… motion och
Jag föregår med gott exempel inför Ellen!!

Igår så tog soffmonstret mig igen….
Det roliga är att jag vaknade kl 04.00 av att någon ”sten hårt”
knackar mig i pannan, AAAAJ, när jag tittar upp, så står Ellen
och kollar på mig. Gå in och lägg dig, är den enda kommentar
denna lilla charmknutte fällde.

Hoppas att ni får en fantastisk dag idag


Cykeln på bilden är ingen äkta Christiania bike

tisdag och det närmar sig!

Jaha, då har  även tisdagen kommit på besök!!
Ellen börjar bli lite snuvig, eller sanningen är faktiskt att hon
är riktigt förkyld, täppt i näsan.  Igår sökte jag ett jobb, i all hast, Ett jobb
som butikschef i en butik här i Kristianstad
Även om företaget går bra och jag har BRA tider, så hade det varit
Väldigt nice med en fast inkomst. Då vet man ju vad som finns och inte finns!!

Börjar bli lite nervös, ett års dagen börjar närma sig, 21/4. Ellen och jag har beslutat
Att vi ska äta tårta den dagen och fira ”överlevar” dag. Givetvis kommer vi att skänka
Alla änglar en extra tanke!!

Snart närmar sig Ellens födelsedag också, 5/3, då blir hon stor tjej, 5år.
Min tanke detta året är att ha barn kallas, för att sedan ha släkten, längre fram när det blir lite varmare!!

Hoppas att ni får en UNDERBAR dag….

Glöm inte: Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad.Ett måste

Detta är ett måste att se.... Frida Örhn, som sjöng i O´lora med reklamlåten till Saab. Hennes nya band
underbar låt... lyssna och njut!!
kram från mig till alla er!!


http://svtplay.se/v/1444486/melodifestivalen/husband__cookies_n_beans_med_ny_lat?cb,a1364145,1,f,102948/pb,a1364142,1,f,102948/pl,v,,1444690/sb,k102948,1,f,-1

Jag glömde

Jag glömde att berätta!! Sist vi var hos doktorn med Ellens track, så gick det super!!
Ute på tracken så sitter det en ”talventil” som gör att Ellens röst hörs som vanligt, utan att det läcker och pyser en massa luft! Nu har vi täppt till den, så att hon inte använder den…. Funkar super!! Detta betyder att vi i princip skulle kunna ta bort tracken snart!!!

Jippiiiiiii, gud vad vi ska gå till badhuset då!!! Hihih

Ha det bäst, flodhäst!!måndag

Måndags morgon! Ellen har sovit ryckigt i natt! Vaknat,
 somnat, vaknat, somnat. Allt medans jag inte sovit för hennes ryckande.
Snorig i näsan ha E blivit, men ingen feber så jag tänker köra henne
 till dagis och sedan hämta lite tidigare i stället!

Helgen blev ju faktiskt bra, snö och hockey, även om Kristianstad förlorade, 3-4, men
Även matchen var ju ganska tråkig, ingen speciell fart och mycket sirap på isen.

Idag blir det som vanligt, skriva, skriva och skriva lite till!!
Hoppas att ni får en bra dag

glöm inte:Att uppleva den eviga kärleken tar inte lång tid

snöpizzan som skrattade

Ny dag med snö och lek.
Dagen igår var riktigt nice! Vi tog det lugnt på förmiddagen,
Sedan bestämde vi oss för att sticka ut och träna hunden i tivoliparken.
Massor med snö och vi gillade alla det….hihii man blir lite som barn igen!!!
King funkade jätte bra, även han gillar ju snön, detta trotts att det lir kallt om nosen.

Sedan gick vi och käkade lunch, E åt majssoppa och jag Grekisk sallad.  Efter detta så gick
Vi till aircall för att fika, köpte chokladsemlor……
När vi kom dit så berättade Fredriks tjej att hon blivit beordrad att arbeta, som sjuksköterska,  ”men hallåååå alla hjärtans” vilket lite, grusade Fredriks planer….. Men vad fan, kom till oss
Käka pizza och kolla film, inte fy skam. Sagt och gjort,  pizza och filmen
Don’t mess with the zohan- Adam Sandler… Det var länge sedan jag garvade så..

Om du inte sett filmen och gillar sjuk humor?!! SE DEN

Idag blir det ut i snön igen, sedan blir det hockey match i eftermiddag!!

Kram kram, ses på stan

GLAD VALENTINO DAG


GLAD ALLA HJÄRTANS DAG


ÖNSKAR
BJÖRN & ELLEN


Fredags kväll!!

Jaha, då var det fredag kväll!
Vi hade bokat med en ”kompis” som Ellen verkligen gillar.
Vi skulle kolla film, käka och bara ligga i soffan och mysa.
Jag så verkligen fram emot detta och vad händer?!!
JO, via sms skickar denna lilla sak att hin ”kommit på” att hon var upptagen
Nu ikväll?! Det tråkiga är att denna kompis har en vän som inte är en vän, enligt mig.
Denna så kallade vän, spydde sin galla över hur konstig jag var, ända tills jag varit med i tidningen!! Nu så smilar hon och hälsar på stan!! Hahaha vilken jävla människa….

Det tråkiga är att min ”kompis” egentligen är VÄLDIGT snäll, men jag är såååå trött på att det är bra när hon vill träffas!! Nu blir det tack och hej….. sluta träffa mej.

I kväll så blir det film och mys, som vanligt från HEMMAKVÄLL, bara jag och min lilla SKATT!!

Puss och kram på er!!

 

fredag, trött men vid liv

Då sitter man här igen, kaffet i glas, Ellen framför tv’n med frukost.
Hunden äter mat så det knakar i HELA huset. Kylan biter tag i huden, 
så de känns som om den ska krackelera. Just nu känns det underbart
 att skriva, även om jag är tvungen att slita upp alla minnen!

Pratade med en kompis igår, det jag kom fram till var att,
 efter att skrivit som t.ex igår är jag JÄTTE trött! Men det är kanske inte så konstigt?!
Det är jobbigt att på ett känslomässigt sätt, såga upp bröstkorgen och
låta ALLA titta på min själ och ta på mitt hjärta. 
ÄR DET KONSTIGT ATT MAN ÄR TRÖTT PÅ KVÄLLEN.
Igår var jag och Ellen hos några kompisar, på deras restaurang och käkade.
Olearys, har underbart kött och Ellen käkade burgare, grova pommes och drack lite soda till.
Läkarbesöket igår blev lite snörpligt….. När vi kom dit så insåg vi att vi var en dag för tidiga, det är i dag!!

Puss och kram på er!!
 och glöm inte: Ingen kan allt, men alla kan något.INTRO till boken

Nu vet jag inte om detta är något förlagen skulle rekomendera!! Jag gör det ialla fall....
här lämnar jag till ER den inledning som kommer att starta boken!!
lämna gärna era kommentarer på, stil, tempo m.m

Kram BNär jag vaknar till och skakar av mig glaset hör jag hur hon skriker!
Det brinner, det brinner.

Vi är på väg hem från släkt träffen och har kommit en
timma på väg mot hemmet! Där bak sover resten av familjen, Josefin, min fru bakom mig, Saga 13dagar i mitten och Ellen 4år till vänster. Bara en timma kvar, plötsligt händer något, bilen går inte att styra. Jag ser hur trädet närmar sig, tar spjärn med både ben och armar, hela kroppen spänner sig som en fjäder. Jag bara väntar på smällen, samtidigt hör jag hur Josefin skriker, i ren panik, det låter som ett skrämt djur.  Jag ser hur bilen närmar sig trädet, som i slowmotion, pang. Glassplitter sprider sig i hela bilen, jag känner hur det sticker i huden, nästan som att någon kastat miljoner små stenar över mitt ansikte.

Jag hör hur Josefin skriker att det brinner, det brinner hos Ellen. När jag vänder mig om ser jag det, jag ser hur det brinner i och kring Ellen. Utan att tänka försöker jag att ta mig bak i bilen, benen sitter fast, jag känner hur paniken sprider sig i mitt bröst, jag kommer inte loss. Jag lyckas få loss vänster ben och får sätta upp foten på instrument panelen och skjuta mig bak . Samtidigt vrider jag min kropp så jag, när jag kommer bak i bilen, ser Ellen. Jag tar ett tag under hennes armar och börjar slita, utan en tanke på att först knäppa upp hennes bilbälte.
Ellens bilbarnstol står i lågor, jag ser hur frigoliten i stolen smälter och lågorna har spridit sig till hennes kläder.  Jag hör inte Saga, jag hör inte heller Josefin längre, om det är för att jag är så fokuserad på Ellen eller om det är för att hon somnat kan jag inte svara på.

Ellen skriker –pappa, pappa och hon gråter av den enorma smärta som jag bara kan föreställa mig. Jag känner hur det börjar koka i mina händer, drar instinktivt tillbaka händerna från elden men tvingar mig själv att fortsätta, om Ellen ska försvinna så ska även jag.
Plötsligt känner jag hur bilbanstolens grepp släpper från Ellen och jag kan, på något sätt, få henne ur den.  På stapplande ben lyckas jag  ta mig ut från bilen, med Ellen i famnen, det jag ser framför mig är ett brinnande barn, mitt barn. Håret, kläderna, huden, hela hon står i lågor. När jag lyckats ta mig utanför bilen faller jag till marken och börjar släcka lågorna som äter på hennes kropp.  När jag lyckats att få den sista flamman att sluta brinna, så vänder jag henne emot mig, för att ta henne i famnen, då flammar det upp på ryggen, igen. Jag är tvungen att slå, trycka och rulla henne i gräset för att få det släckt.

Vi ligger nu strax utan för bilen och den enorma värme som uppstått är olidlig. Jag backar, krypandes, ropar på hjälp och kryper fram till Ellen, som ligger i gräset och gråter av smärtorna. Plötsligt dyker en lastbilschaufför upp, han har tagit på sig handskar och hjälper mig att flytta Ellen en bit bort från eldhavet.  Instinktivt är jag på väg in i bilen för att rädda de andra, det är inte möjligt, Elden hade slukat både Josefin och Saga.


skriva, sjukhus och en kladdkaka

Ellen vaknade idag tidigare än mig för att väcka mig med en BAMSE kram
och en väldigt blöt puss på kinden!! Tack Ellen.
har nu på morgonen skrivit lite till boken, började skriva från den dagen
då jag uppmärksammade Josefin, denna vackra skapelse.
Ska ju villigt erkänna att det hugger i hjärtat när jag skriver, minns
och reflekterar…… men det är nog väldigt nyttigt!

Idag är det Ellens doktor som ska besökas och sedan till dagis, idag ska de
fika med kladdkaka på dagis, inte alls avundssjuk….. hahaha.

Hoppas att ni får en underbar dag!!!!
 

ONSDAG

Igår när jag satt hos tatueraren så ringde Ellens halsdoktor.
Vi ska träffa honom på Tors och föröka byta track utan att
Söva henne!!!  Innan har vi passat på att byta den när hon ändå
Varit sövd.  Planen är att vi ska söva henne i Lund och filma ned
i halsen, för att kolla att luftstrupen är vid nog för att ta bort tracken!

Jag har funderat lite över våra matvanor.
Varför köper vi snabbmakaroner och inte vanliga?!
Snabba tar 3min och vanliga tar c:a 8min, är dina 5min
Så underbart viktiga?! Det är ju inte så att du står och kollar
På vattnet när det kokar? Eller gör du det när du kokar
vanliga makaroner eller vanlig pasta?

Det går nästan lika snabbt att göra en snabb köttfärssås
Som att köpa en färdig?! Det går inte snabbare på mc Donalds
Än att göra det själv!! Bara mindre disk. Det märkliga är att
Vi har aldrig sålt så mycket kokböcker någonsin, men vi laggar
Också mindre mat än någonsin. Vi säljer massor med tränings
Tidningar och vikt träning, men vi rör oss mindre!!
VARFÖR??!!!  Så stressade kan vi inte vara?! Det gäller väl att
prioritera och planera.


NY TATTOO

Dagen idag har varit riktigt lugn... skrivit och blivit tattad!!! Det blev en hyllning till mitt
ÄNGLA BARN Saga!!! puss på dig där uppe!!

Kram, kram.......ses på stan!!

 

spaning

Jag har funderat lite på det här med vårt samvete!!
Är det så att vi behöver se att någon annan har det värre än oss?
Ofta i reklamer, tv-serier,filmer m.m så har  människor det väldigt bra,
Är väldigt snygga m.m. Är det därför alla dessa tv galor får så mycket
Uppmärksamhet?!  Det är inte det att galorna inte är bra, för det är de,
Men jag tycker att det blir lite FEL, när man skickar en stylad, vacker, Nordisk
 Sångerska/skådespelare alá Pernilla Whalgren för att åka ned till ex Somalia.

Har vi sådant behov av att se andra ha det fattigt att vi står ut med att se någon
Av våra artister/skådespelare åka och gosa med ett fattigt barn?
Vad händer när kändisen åker hem? Har det hjälpt barnet i fråga?!  Sedan skickar vi
50;- i bidrag (där 5;-) kommer fram som bidrag. Jag har ingen idé på vad vi ska göra
men det måste ju finnas något bättre sätt än att låta kändisar gosa med Biafra barn och
sno våra pengar? kom gärna med förslag på vad vi kan göra istället, för en bättre värld!!

kom ihåg 1: Delad glädje är dubbel glädje, delad sorg är halv sorg.

                2: Guld förblindar många, kärleken förblindar alla.


tjo flöjt

Jaha, då gick även denna dagen!!
Skrivit hela inledningen till boken och skickade iväg den till  förlaget.
Förläggaren skrev tillbaka och tyckte att det var jätte bra, vilket gjorde
Mig ännu mera sporrad till att skriva! Boken kommer inte bara att handla om olyckan
utan även om tiden innan. Kanske så pass långt tillbaka som min barndom. På så sätt får man en bild av hur jag lyckas ta mig vidare!!!

När jag kom till dagis, ville Ellen inte hem, utan lekte vidare. Efter en stund så var
de inne i lekhuset, där puttade en liten kille Ellen, så hon tappade balansen, slog huvudet
i en kant och spräckte ögonbrynt!!! Wiiiii lät det från Ellen… men det lugnade sig ganska snabbt!!
Nu ligger Ellen och jag ska faktiskt också krypa ned, är helt slut i knoppen!!
Så det enda jag säger är…. Chipp och hajk… vi hörs i morgon!!!

Glöm inte: barn är inte halva människor, de är hela individer som behöver vägledning!Måndag,Smile och Framtiden

Måndagsmorgon och Ellen vaknade med ett smile på läpparna!!
underbart när ens dotter vaknar, vänder sig om och säger,
god morgon pappa, jag älskar dig!!! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag
tänker på det .  Just nu käkas det mannagrynsgröt och kollas Hanna Montana.

Dagen i dag är tillägnad dagis, boken och en intervju med kvällsposten….
Har nu bestämt mig för att sitta bestämda tider när jag ska skriva, annars blir det
nog ingen bok!!

Tänkte att jag skulle börja med lite smaktips här på sidan!! Min tanke är att på
Torsdagen kommer ett inlägg med  en ost som jag tycker är god, något gott att
Dricka/äta till och kanske en rätt där man kan använda osten!!

Ska kolla på lite andra samarbetspartners där vi kan lämna goda njutnings tips utan
att det för den sakens skull ska kosta hur mycket som helst!!  

Är det så att det uppskattas med recepten m.m så fortsätter vi!!

Hoppas att ni får en underbar dag!!

Kram/B
 
glöm inte: 1 Alla vill ha utveckling, men ingen vill ha förändring.
              
         2  Det är så roligt att leva, för då får en se hur det går.vem är då bäst!!

Vem var bäst??!!

min favorit just nu är Carolina af Ugglas...
hennes låt är en RIKTIG retro soul som bara kommer
att växa sig in under ditt skin!!

Sedan kan JAG ju känna att Petra Meedes trevande försök
till att vara rolig kom ju faktiskt av sig och blev med ens mest pinsamt!!
Det finns tillfällen då det passar med homo och sex skämt men inte här!!

ha det bäst..flodhäst!!

Fika,Bio och myspys

Gårdagen blev ju inte som tänkt!!
Började på stan , fika, titta och bara strosa runt. Hur mysigt som helst..
sedan hamnade  vi utanför bion,  vi träffade några kompisar från Ellens
dagis. Plötsligt kommer vi på att vi ska gå på bio... BOLT!!


”       För hjältehunden Bolt är varje dag ett spännande äventyr med faror bakom varenda hörn – åtminstone så länge kamerorna filmar. När den lilla  tv-stjärnan kommer på avvägar från studion och hamnar i New York börjar äventyret på riktigt, när han försöker ta sig hem på en resa i verkliga livet. Det enda Bolt har att förlita sig till är de superkrafter han tror han har men saknar, och två nyvunna vänner: en övergiven katt och en hamster med dille på tv. Snart upptäcker Bolt att man inte alls behöver superkrafter för att vara en hjälte på riktigt”

Ellen tyckte att filmen var spännande, läskig,bra och rolig.... och det var gott med popcorn och läsk!!

vi hade bestämt att vi skulle grilla hemma hos några kompisar, detta passade ypperligt då
vi fick en halv timme till övers mellan film och grill!

När vi kommer ut från bion ser jag att Ellens mormor från ystad hade ringt!! De var i Kristianstad...
vi gick för att möta dom på Åhlens, sedan hade vi följe till bilarna....

Grillen blev riktigt bra.... NICE med grillat, fast det inte går att äta ute!!

Idag är det sofitisch och kl tre ska Ellen träna gympa på friskis!!!kom ihåg: Den längsta halvmetern i världen är, den från tanke till handling!!lördags morgon!!

Lördags morgon och allt är på topp!!
Blev till att slumra i soffan ganska länge igår, tror att jag kom i säng
typ 01.30. kl 07.00 vaknade Ellen och tyckte att hon sovit färdigt!! Jaja, bara
att masa sig upp.  Blev lite ”nu måste vi vakna” tv innan vi körde till konsum
för att handla frukost. Bullar, yoggi, räksallad och c-vitamin… nu leker Ellen
och vi kommer väl att befinna oss på stan idag!! Ganska mysigt att bara flanera
utan mål eller måsten!! Hoppas  att ni får en underbara dag…. Jag misstänker
att det är just det jag kommer att få!!!

Glöm inte 1: Säga vad man vill, så finns det dock en sorts kärlek som består varje prov. Den är trofast, den är alltid lika stark och den varar hela livet. Det är egenkärleken.

2: Om du tror att ingen bryr sig om dig, strunta i att betala några räkningar, så får du se att du har fel.fredag,fredag,fredag

FREDAG!!
Då var helgen kommen, fredag betyder, som ni vet, LEDIGHET TILLSAMMANS.
Det är sååå fantastiskt mysigt att bara vara tillsammans, fika, gå på stan och träffa
Vänner. Idag skulle vi varit hos samtalskontakt på HAB, men hon var sjuk. Annars så
Har vi absolut inga planer för dagen, ska bara hämta min halsduk, som jag glömt hos
Våra kompisar. Varje fredag åker vi till hemmakväll (video butik) och lämnar och hyr
Nya filmer. Man får hyra 3filmer i en vecka för 120 kr…Ikväll kommer Ida, en kompis, och ska äta och kolla film med oss. Det var alldeles
För längesedan vi träffades. Skar sig lite innan, då vi båda är ganska bestämda. Blir lätt
Att det skär sig. Nu har vi löst allt och pratat om det som varit, NICE….

Vi får se vad det blir för mat idag……

Glöm inte 1: Till vän ska man komma bjuden i medgång och objuden i motgång.
                 2. Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är - inte runt knuten.
         

VINNARE!!!

Vinnaren av tävlingen är Elina.

Elina är 12 år gammal och hon hälsar att hon kommer att
låna ut armbandet till mamma..... ibland..... kanske!!
GRATTIS ELINA, armbandet kommer på posten!!
färg, smärta och en kompis

Dagen har fortlöpt som planerat!! Ellen på dagis och jag började skriva…
11.35 fick jag ett sms, min tatuerare skrev att hon hade tid mellan 12-15!!
Jaaaaa, sluga kaffet, in i bilen och dit!!! Vad blir det idag??!!
Börja med att fylla konturerna på pinuppan, 

färglägga stjärnan.
 Sedan slog det mig, Jag vill ha ett hjärta, sagt och gjort.....

Med Ellens namn i!!! Fiiiiint!!! Alla dessa är gjorda av Asin på Tattoos by Janne i Kristianstad!!! Hon och hennes kompanjon kallar sig för Bad Girls tattoo….

Efter detta bar det hem, plocka undan, rusa iväg och hämta Ellen på dagis!!
Ellen hade med sig en kompis och hennes mamma och lillebror med sig hem.
De lekte jätte fint, sedan har vi käkat lite och nu kollar pluttan på tv!! Snart dags att
Gå och lägga sig!!
Själv ska jag lägga mig i soffan och kolla lite tv!!!

Hoppas att ni får en trevlig kväll!!!
Glöm inte: Berätta för någon att du älskar dom!!!

En ny dag och igår!!!

Ja, då var det gjort igen!!
Klockan ringde 06.40, lampan tändes och jag reste mig upp.
Stängde av klockan, la mig ned hos Ellen och SOMNADE!!
Nu är kl 08.30 och vi skulle varit på dagis om en halv timma,
Fick ringa dit och säga att vi kommer så småningom….

Jag gjorde inget inlägg igår !! Detta var för att jag helt enkelt inte
orkade. Igår var Ellens mormor här och lekte… funkar jätte bra.
Nästa steg är att Ellen ska kunna bli passad av henne också…
E har varit väldigt  pappig, men det är kanske inte sååå konstigt….

Igår var vi på växthuset och handlade lite nya växter… både jag och E.


De tre krukorna inköptes också på växthusetdessa tre låga växterna landade i MITT sovrum!!Ellen valde själv och dekorerad(med hjälp av Anja) dessa står hos Ellen.

Idag är det dagis som gäller.. sedan lek med en kompis från det just nämnda
Dagiset… Tindra!! Själv ska jag föröka skriva lite på boken och DRICKA KAFFE!!!

Hoppas att ni får en trevlig dag!!

glöm inte: Hellre ett smärtsamt slut än en smärta utan slut!!

TÄVLINGENS VINNARE

VINNAREN ÄR UTSEDD OCH HAR MEDDELATS.....

Det blir en presentation här på sidan när
uppgifterna är insamlade!!

Nytt inlägg i morgon!!
Kram
välgörande och avslut!!

Välgörande beslut!
Jag har beslutat att göra en GOD HANDLING.
Jag kommer att låta alla intäkter från  rutan där
du kan marknadsföra dig själv gå till brännskadefonden
i Linköping. 50% av de övriga annons intäkterna kommer
även de att gå dit.  
På detta sätt kommer fonden att kunna fortsätta vara aktiv.

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!!!
Vinnaren meddelas under dagen!!


Dagen idag kommer att fortsätta i skrivandets tecken.
Ska föröska att få lite struktur på boken..... Det kommer att bli
lite ny design här på sidan!! kommer också att bli en kåst flik,
där jag ska samla utvalda avsnitt från boken. Jag kommer
att bjuda in några stycken till referens grupp, som ska läsa boken
och ge sina synpunkter. Om det finns intresse det vill säga!!

GLÖM INTE: Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig.

                      Kärleken kommer av sig själv och kan inte läras.


hejsan hej och here we go!!

Dagen idag har varit ok! Känt mig lite off.. vet inte riktigt varför?!
Det är kanske så att jag håller på att bli dålig eller för att jag sover VÄLDIGT dåligt
På nätterna!! Har idag pratat med bokförlaget Bra Böckers förläggare, hon kollade bloggen och tyckte att den var bra. Gav mig lite tips och ville att jag skulle skriva några avsnitt och visa hur jag hade tänkt mig de olika kapitlen.

Hämtade Ellen på dagis vid halv fyra, då var arbetsterapeuten från habiliteringen där, Lotta, hon är trevlig och Ellen gillar henne.  Dagiskompisens mamma frågade om vi skulle träffas på Tors eftermiddag, efter dagis, och leka… så blir det! I morgon ska vi till en annan av Ellens kompisar efter dagis och leka!! Blir mycket socialisering just nu, men jag känner att Ellen varit FÖR mycket med mig!! Även om dagis är bra så måste hon träffa andra barn utanför också!!

Kvällsmaten blev köttfärslimpa med sås och potatis….. Jag är sååå glad över att Ellen
Äter ALLT!!
TÄVLINGEN avgörs under morgon dagen, och vinnaren kommer att meddelas här på sidan!!

Som ni ser, så har det börjat dyka upp lite reklam!! Kommer att variera de olika reklamerna, utformar också sidan och reklamen så att dessa inte ska ”kollidera”!
Glöm inte att, ni kan skriva vad som, i den lilla reklamrutan till höger!!… Det kostar 15;-/5 minuter att skicka en hälsning eller göra reklam för sin egen blogg/sida. Har beslutat mig för att alla pengar härifrån ska gå, oavkortat till en brännskadefond.

Hoppas att ni får en underbar kväll, med mycket kärlek, vänskap och tålamod.

Kom ihåg,… Det bästa beviset för att erfarenhet inte hjälper är att hur många gånger man än har avslutat en kärlekshistoria så hindrar det en inte från att kasta sig in i en ny.

ny dag, ny vecka och mycket mer

Då  var det måndagsmorgon!
Sitter nu i soffan med kaffet serverat och Ellen käkar macka och Rismål.
Som sagt, är det det hon vill äta, låt henne få det!!

Idag har JAG inget planerat, ska jobba lite med två projekt. Ellen ska
till dagis, sjukgymnasten från habiliteringen kommer dit i eftermiddag
för att träna! I kväll ska vi börja träna på att ha dräkten... hon tycker den är
jobbig. Som vuxen är det lättare att förstå VARFÖR den ska på!!

Jag har bestämt mig för att göra en god handling åt minst en person.
Det handlar om att göra andra glada för att på så sätt själv få del av
glädjen. Le och andra ler, Gråt och andra springer vissa!!

hoppas att ni får en underbar dag idag....

Glöm inte.... Det är bara du som vet hur du är, var och ska vara....

kram
 

tack, vad gott med dåligt samvete!!

God morgon/dag/kväll

Har DÅLIGT samvete. Ellens Morfar/mormor ringde då vi satt
och åt kvällsmat i går(lör).  Det blev förövrigt ungs bakade grönsaker
med dipp och baguette. 

Jag lovad att ringa tillbaks när vi käkat färdigt!!
Efter maten var det dags för SAMMANDRABBNING… Ellen var riktigt trött
Och det ballade bar ur, ingen anledning. När jag just lyckats få Ellen att lugna
Sig, så ringde mobilen. Det var Stefan, min kamrat, som var på väg ifrån Lund
Där hans Käresta hamnat med havandeskapsförgiftning. Stefan frågan om han
Fick komma och dricka kaffe, SJÄLVKLART!! Kom på att jag skulle ringa kl 01.30,
tror inte att de uppskattat samtalet?!
Jag får nog ringa dom i kväll!!

Det är så spännande varje dag, vi vet ju inte vad dagen har i sitt sköte!!
Det enda som vi vet på riktigt är ju att vi föds och vi dör, där i mellan
är det upp till oss!! Finns många roliga, hittade även tänkvärda sådana!

Ex: de som änglarna älskar, får gå tidigt. Väldigt passande!!

Hopas att eran dag blir fantastisk dag och tack för ALLT stöd
I mina funderingar!!!RSS 2.0