söndagsmorgon och reflektion

Då var söndagen också kommen. Det är konstigt vad tiden går fort, hinner nästan inte ta vara på minuten förränn den blivit en timma och timman blivit ett dygn.
Det är vissa som skrivit och tycker att jag verkar ha suddat ut minnet av min fru Josefin.

Detta enbart för att jag inte skriver en massa om henne! Jag ser det inte på detta sätt utan mitt sätt att hylla henne är att låta Ellen LEVA. För att jag inte skriver om det så betyder inte det att hon inte ligger i ett hörn av mitt hjärta och läser och lyssnar.

Jag har valt att inte skriva om Josefin, då jag lagt fokuset på mig och Ellen och hur vi mår. Josefin var den underbaraste och mest givmilda kvinna jag någonsin mött. Hon jobbade med ett hjälpande yrke, där hon stöttat och hjälp MÅNGA i svåra stunder. Hon var ett stöd i sig själv, målinriktad, avslappnad och med fokus på nuet.

Jag träffade henne på dagis, men skildes åt efter några år. Sedan möttes vi på midsommarafton 1995, detta blev början på en 13år lång, underbar resa. Givetvis hade vi ett förhållande som inte var extraordinärt, vi hade våra svackor vi med. Men fokus låg alltid på NUET och inte på vad vi haft eller vad vi kommer att få. Vi var väldigt lika men också väldigt olika, på detta sätt så kompletterade vi varandra väldigt bra.  

Vi satte ALLTID välmående framför välstånd, det viktiga är väl ändå att vi LEVER och mår bra?!

När jag får kommentarer och mail, där ni skriver att det jag skrivit har hjälp, blir jag lycklig.
För jag VET att när jag kan hjälpa en annan medmänniska så ler Josefin på sitt lilla moln. Hon håller sin hand på våra axlar och följer våran väg.

Jag hoppas att ni också är villiga att följa med på denna väg?! För det är så att, en person kan formulera och ändra en tanke, men tillsammans kan vi förändra en värld.
Om VI inte börjar nu, så kommer även våra barn att anamma samma beteende.

STANNA UPP, REFLEKTERA, ANDAS och lev i NUET!

låt mig få veta vad du tycker
Postat av: Nettan

Hej! Halkade in här av en slump och har smygläst nu några dagar. Har absolut inget vettigt att säga egentligen för det du nu skrev, skrev du så bra att det liksom inte behöver tilläggas nåt. (Nutiden är ju det som räknas, där dåtidens erfarenheter hjälper till att bana väg för framtiden).

För övrigt så tycker jag själv det är lite halvtrist med smygläsare som aldrig tjoar till så då kan jag ju inte vara lika illa jag så därför passar jag på att säga hej.

Hoppas ni får en jättefin Söndag, här i södra Tyskland är det mest regn idag så jag får sola mig i klok-ord på internet istället.s

2009-01-25 @ 09:40:41
URL: http://witchypooscorner.blogspot.com/
Postat av: mia

vad fint skrivet=) ha en underbar söndag ni två!

kram mia

2009-01-25 @ 09:41:05
URL: http://www.nogg.se/mammamuu
Postat av: Linda

Jag tycker att det låter bra!! Fortsätt att tänka framåt, fokusera på det som är NU. Bara för att inte skriver om allting så betyder inte det att det är glömt...

2009-01-25 @ 09:45:28
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofie

Ja du, killen. Fantastiska omtänksamma svar på allt. Läser otroligt gärna det du skriver och funderar inte över vad du inte skrivit. Den uppfattning jag får är att du har en varmhjärtad o genomtänkt anledning till att inte skriva om vissa saker. Respekt .

Än en gång.(måste ju kommentera igen ju he he)

ha en skön söndag.

/Ann-Sofie

2009-01-25 @ 09:48:43
URL: http://lindhsjanta.blogg.se/
Postat av: FärjanRuth

Hej Björn. Önskar dej en fin Söndag, Jag har också förlorat mitt livs största kärlek, han dog i cancer. Livet går vidare, minnena lever kvar i mitt hjärta. Du är en kämpe!! Ha det bäst. Besök gärna min blogg. boatpastor.wordpress.com. Kram fina du. FärjanRuth

2009-01-25 @ 10:01:32
URL: http://boatpastor.wordpress.com
Postat av: Anonym

Gillar när man har en rak linje i sin blogg.

att man utelämnar vissa bitar i sitt liv i blogg betyder inte att man inte bryr sig eller förtränger!



Gizmolina gör samma sak i sin blogg hon skriver inte om sin sambo! Och naturligtvis har folk synpunkter på det med!



Hoppas solen lyser på dig o Ellen idag, än om den troligen är gömd bakom moln.

Kram

2009-01-25 @ 10:05:16
Postat av: Sara

Godmorgon Björn!



Jag kan inte förstå.....finns det verkligen människor som går in på DIN blogg och ifrågasätter vad du skriver och INTE skriver?

Det är något obegripligt för mig...

För är inte detta DIN blogg? DINA känslor och DITT VAL vad du ska skriva och inte?

Om man vill läsa det du skriver, får man ju acceptera ditt val av skriverier, eller hur?



Jag gillar verkligen din blogg, din styrka ger mig styrka och jag tipsar andra som behöver ta del av din styrka! Du är terapi för andra!

TACK!!



KRAM

2009-01-25 @ 10:08:23
URL: http://sara75.blogg.se/
Postat av: Caroline

Fint skrivet... Fler människor borde vara och tänka som du och som Josefin gjorde//C

2009-01-25 @ 10:12:40
URL: http://carolinesoas.wordpress.com/
Postat av: Jaana

Min spontana tanke är att det är klart du ska fokusera på livet, alltså dig och Ellen, och som du skriver kommer Josefin alltid att finnas med på ett hörn i alla fall... :)

2009-01-25 @ 10:19:16
URL: http://jaanaohranen.blogg.se/
Postat av: Helen

Jag tycker det framgår väldigt tydligt i dina inlägg hur mycket du tänker på din fru. Inte för att du ofta nämner henne men genom allt fint du skriver. Någonstans måste du ju hitta din kraft och jag är övertygad om att hon är med er och hjälper er.

Och att du lever i nuet i stället och tänker på det du har nu är väll någonting som inte många klarar av. Dom flesta ( inklusive mig ) är experter på att bara vilja ha mera eller något annat. Jag försöker att tänka på att ta till vara på dom dagarna jag har, på den familj jag har och på dom sakerna jag har. Och att läsa dina inlägg hjälper mig enormt mycket att förstå att jag ska njuta av det jag har.

Ha en trevlig söndag

2009-01-25 @ 10:24:13
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: sofia

va fint du skriver. ha en bra söndag.kram

2009-01-25 @ 10:27:42
URL: http://frugustavsson.blogg.se/
Postat av: anneli999

Hej.. Av det som jag läst av dig så tycker jag det tydligt kommit fram på ngt vis att "DE" finns i ditt hjärta, för alltid ..sen att du inte älter om det tycker jag e bra, då det nu e du o Ellen ..... Ni måste bara acceptera o gå vidare o det verkar du göra o sköta på ett underbart vis ... Tusen kramar

2009-01-25 @ 10:28:29
Postat av: Fun For Life

Håller med om att de man förlorat alltid finns i ens hjärta oavsätt om man inte pratar om dem jämt, finns de fortfarande där och de är viktigt att leva i nuet och njuta av livet varje dag så länge man kan. Kram

2009-01-25 @ 10:32:20
URL: http://funforlife.blogg.se/
Postat av: eva

tack för att du får mig ( och säkerligen många med mig )att stanna upp och tänka efter va som verkligen är värdefullt här i livet !! Ta hand om varandra du & Ellen kramar från eva

2009-01-25 @ 10:32:56
Postat av: Cattis

Hej,



Jag lever också i nuet. Jagskrev i min blogg igår eller (var det idag) att leva i nuet. Nämndemansgården säger att man ska plocka bort gårdagen och morgondagen för det är denna dag som är viktig. Jag kan inte förså människor som lägger märke till det du inte skriver. Jag är helt salig över ALLT du skriver o känner att du verkligen har tankarna på rätt saker här och nu.



Cattis

2009-01-25 @ 10:33:06
URL: http://cattis-attskrivaenbok.blogspot.com
Postat av: mia

Väldigt fint skrivet. Hon verkade underbar, så som du och ellen kram

2009-01-25 @ 10:40:01
URL: http://miamupp.blogg.se/
Postat av: Cattis

Hej



Jag skrev igår om att leva bara idag. Glöm morgondagen coh gårdagen. Lev idag. Jag kan inte förstå människor som kan kommentera det du inte skriver. Jag är helt SALIG över det du skriver.



Du förmedlar så mycket kloka tankar till oss alla.



Cattis

Postat av: Lina

Jag såg den klumpiga kommentaren igår...



I en blogg skriver man det man vill skriva, förmedla och för stunden dela med sig av. Det betyder inte att det oskrivna inte finns... Läser man din blogg med känsla och kikar mellan raderna så finns Josefin & Saga bakom din axel var minut. Ni är en familj och kommer så alltid att vara, samtidigt som du och Ellen måste vandra vidare. Tack för att du bjuder in mig och alla andra och ger oss styrka och eftertanke i våra liv. Kram!

2009-01-25 @ 10:48:05
Postat av: Thessan

Måste bara önska er en skön söndag!



Som flera andra skrivit så kan inte heller jag förstå att det finns de som undrar om inte din fru och er lilla dotter finns i dina tankar längre... Det är ju så uppenbart att de är med er alla dagar! Att du sedan väljer att leva med din Ellen det är fantastiskt och starkt!!



Jag önskar att jag kunde leva mera i nuet och jag försöker verkligen lära mej det och att läsa din blogg gör ju att man vaknar upp och kommer på sig själv vilket är bra! Du öppnar ögonen på mej och säkert på väldigt många andra oxå!

2009-01-25 @ 10:49:09
URL: http://missthessan.blogg.se/
Postat av: Mia

Så är det ju...dom kommer alltid att finnas med dig vare sig du pratar om dom eller skriver om dom. I tanken kommer du alltid ha dom med dig.

Jag vet....

2009-01-25 @ 10:58:01
URL: http://marbor.blogg.se/
Postat av: Ullis Nordling, Sparsör

Allt gott till dej och Ellen! Hon är verkligen en prinsessa!

Tack för alla insikter och för att du delar med dig av det du varit med om. Du är stark!



många kramar Ullis

2009-01-25 @ 11:18:02
URL: http://lillmamsen.blogspot.com/
Postat av: Frida

Halkade in här av en slump och har suttit och läst och gråtit. Fan vilka jobbiga stunder ni har haft! Men jag tycker du verkar strong och det tycker jag är riktigt bra!

Kommer läsa fler gånger här. För den styrkan du har önskar jag att jag med har ibland!

KRAM

2009-01-25 @ 11:18:40
URL: http://frida87johansson.webblogg.se/
Postat av: Sessan ☆

Det är ju så att du lever i ditt liv & du skapar din blogg, du väljer ditt fokus & med det är det ju inte sagt att du inte kan längta, sakna eller önska ting du inte tar med i ditt skrivande.



Din blogg har en sådan fantastisk form, just därför har du på så kort tid fått många läsare! Hade denna blogg bara varit en ren sorg blogg hade läsarna ramlat av.... läsare som inte varit i situationen "klarar" inte ta till sig den rena sorgen. Men du skriver om hopp & alla önskar att leva MED hoppet.



Jag önskar dig & Ellen en skön söndag, ta dagen som den kommer & bara njut.



Sessan

2009-01-25 @ 11:23:53
URL: http://sessanochprinsessan.com
Postat av: Dodi

Livet är väl gjord av uppåt och nedgångar? Alla vi har upplevt sådana på ett eller annat sätt. Och jag ser det possitiva i det hela, hur mkt människor än kan hata mig när jag säger det, men man måste uppleva nedgångar för att uppleva uppåtgångar oxo. Man lär sig att hantera, och blir betydligt mkt starkare. Och du, du verkar tagit åt dig händelserna på rätt sätt.



Man ska inte glömma, inte förlåta, inte leva i det förflutna, men kunna ta till sig o lära sig av det livet är. Livet är för fint för att dö.



Men om jag upplevt det du gjort, tror jag att jag skulle slänga mig från världens högsta punkt på direkten. Du är stark. Vilken lycka.



Peace. Roza

2009-01-25 @ 11:31:12
URL: http://dodi.blogg.se/
Postat av: malin

Hej Björn! Jag har läst din blogg nu i ett par veckor. Allt du skriver är så fint och starkt. Jag blir oerhört berörd och vet inte hur jag ska förkara det med rättvisa åt dina ord. Mina ord känns så platta jämfört med dina.



Jag beundrar din styrka och Ellen kan vara lycklig som har en sådan fin pappa. Självklart ler Josefin stolt också.



Din styrka och levnadstro srpider sig till oss läsare. Tack!



Kram Malin

2009-01-25 @ 11:38:35
URL: http://malin-malinssida.blogspot.com
Postat av: Elin A

Godmiddag! Hoppas ni hade en mysig dag igår och att det blir en skön söndag för dig och Ellen. Som andra sagt innan, det är din blogg och du bestämmer ju själv vad du vill skriva om. Bara för att du inte skriver och nämner Josefin och Saga i varje inlägg, så betyder ju inte det att du inte tänker på dom.

Många varma kramar till dig och söta Ellen och vad roligt att din blogg blivit så omtyckt!

2009-01-25 @ 11:38:38
Postat av: Johanna

Hoppas eran helg varit bra!

2009-01-25 @ 11:46:37
URL: http://pluppy.blogg.se/
Postat av: Mona

Det som har varit bär man med sig, det kan aldrig försvinna. Man slutar inte älska för att man inte talar om den man älskat hela tiden eller att det händer nya saker i ens liv.

Josefin och Saga finns alltid med er, oavsett vad som händer i era fortsatta liv. Ni lever här och nu, det är så det ska vara.

Såren läker men minnena finns kvar, då gäller det att hålla fast vid dom goda minnena. Dom som stärker och ger oss mening och vilja att fortsätta.

Lev i nuet, och ta hand om varandra.

2009-01-25 @ 11:54:26
URL: http://monaspusselbit.blogg.se/
Postat av: Yvonne

"Jorden kan du inte göra om, stilla din häftiga själ, endast en sak kan du göra, en annan människa väl". Din blogg berör mig. Alla människor måste få ha sitt sätt att gå vidare efter en katastrof, det är så olika, det finns inga mallar, att inte folk kan förstå det... Hoppas du inte bryr dig om dumma kommentarer. Sunday morning coming down... Kram!

2009-01-25 @ 12:07:45
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anna

Självklart finns Josefin och Saga med er! De försvinner aldrig även om ni har valt att leva i nuet där kraften finns.



Jag pratade ihjäl omgivningen med mitt ältande efter min brors bortgång för att hålla honom levande trodde jag. Det tog kraften ur mig. Han gick bort 2001. Jag ältade i flera år, inte bra! Jag vägrade släppa för då trodde jag att jag förlorade minnet av honom för alltid.



Vaknade upp och insåg vad jag gjorde, bad om hjälp och fick det! Och det är jag så tacksam för idag. Min bror finns ändå med någomstans...:)



Säger som många andra här inne att ta hand om varandra och lev i nuet!



Kram

2009-01-25 @ 12:49:38
Postat av: Miian

Mehn åh det är väl ändå lite typiskt svensk,att vi inte bara kan nöja oss det den storyn du väljer att dela med dej av,som om inte det är tillräckligt!



Du om någon kände ju Josefine bäst utav alla och kanske därmed vet hur hon hade ställt sig till att bli blottad på nätet.

Skriv som du gör,om det du känner för här och nu!



Ingen av oss läsare kan ju ana vad som rullar runt innanför pannbenet utöver det som skrivs.

Behåll det för dig själv ;)

Kram vännen!

2009-01-25 @ 13:15:44
URL: http://miian.blogg.se/
Postat av: Miian

Mehn åh det är väl ändå lite typiskt svensk,att vi inte bara kan nöja oss det den storyn du väljer att dela med dej av,som om inte det är tillräckligt!



Du om någon kände ju Josefine bäst utav alla och kanske därmed vet hur hon hade ställt sig till att bli blottad på nätet.

Skriv som du gör,om det du känner för här och nu!



Ingen av oss läsare kan ju ana vad som rullar runt innanför pannbenet utöver det som skrivs.

Behåll det för dig själv ;)

Kram vännen!

2009-01-25 @ 13:15:55
Postat av: Pipi

Jättefint skrivet, tänkvärt.

2009-01-25 @ 13:30:28
URL: http://plasticine.blogs.se
Postat av: Nena

Jag läste om dig för första gången i Aftonbladets nätupplaga och kan bara från djupet av mitt hjärta säga TACK! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, tack för att du visar att du valt att leva vidare för din dotter och tack för att du ger mig hopp! Vi bär alla på vår egen sorg och ibland känns allting hopplöst. Jag var i en sådan period just den dagen jag läste om dig. Jag insåg att jag måste välja att kämpa dag för dag. Än en gång, TACK! Sköt om dig och din dotter!

/Nena

2009-01-25 @ 14:03:46
Postat av: Gunilla

Så fint du formulerar dig!

Låt andra tycka och tänka vad de vill! Nu är detta din blogg och du skriver vad du vill.

Fortsätt med det! Vi är många som fortsätter läsa!



Kram Gunilla

2009-01-25 @ 15:58:37
URL: http://blogg.passagen.se/pgrrr/
Postat av: mia

Tycker att du ska få göra som du själv vill.

Hoppas allt är bra idag??

Kram mia

2009-01-25 @ 16:36:05
URL: http://livetsommammaochkvinna.blogg.se/
Postat av: Siw

Varför ifrågasätta bloggar, det är väl nåt personligt som man bjuder på, eller?

Ingen måste läsa om den inte vill.

Alla är vi olika och alla känslor är rätt.

2009-01-25 @ 16:40:51
URL: http://yllegarnets.blogg.se/
Postat av: Mie

Tänkvärda ord du skriver!!

Ack så viktigt att leva i nuet, men så lätt att glömma i jakten på den perfekta lyckan.



Att bara stanna upp och ta tillvara på det man har, det borde vara enkelt.



Ha en trevlig söndag!

2009-01-25 @ 16:51:23
URL: http://miehellberg.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej!

Vilken bra blogg! tycker det är så roligt att läsa om dig o Ellen att ni mår bra trots omständigheterna. Håller med dig om att Josefin var en underbar människa. Hon har verkligen hjälpt mig att få tillbaka mitt liv och det är jag henne evigt tacksam för, hon gav aldrig upp fast jag tyckte hon var en pain in the ass=) När jag känner att jag inte pallar mer o tänker ge upp så tänker jag på henne och det ger mig en enorm styrka till att fortsätta kämpa! Skulle så gärna vilja tacka henne för allt men innerst inne vet jag att hon vet! Jag önskar dig o Ellen all lycka o glädje här i livet!!

2009-01-25 @ 17:28:33
Postat av: Hanna

Hej! Vilka fina och tänkvärda ord, du skriver. INSPIRERANDE! Förlorade min pappa till en demenssjukdom, som 14-åring. Min barndoms pappa lever i mitt hjärta. Försöker leva i nuet, men det är tufft ibland, när man ser honom idag, 8 år senare.



Ha dé bäst, och fortsätt att ge insperation



Kram Hanna



2009-01-25 @ 17:29:36
Postat av: Pia

Hoppas ni har haft en fin och mysig söndag.

sköt om er.

Pia

2009-01-25 @ 17:43:02
Postat av: Mr.T

Varje dag skall vara ett möte i lycka

och ett avslut i glädje,

det som händer under tiden tar man tag i...



Ha en skön kväll, Björn...

2009-01-25 @ 18:20:18
URL: http://solopappa.blogg.se/
Postat av: Sara

Du gör helt rätt, du ska skriva/prata om det när du vill och orkar, jag har liknande "problem" (Vet inte hur man ska skriva det).

jag pratar inte om det med allt och alla, kanske någon gång ibland med en av dom närmasta.



Men jag tänker på den/dom varje dag!



sköt om dig

//kram Sara

2009-01-25 @ 18:36:56
Postat av: sara

2009-01-25 @ 18:50:15
URL: http://th
Postat av: sara

Jag har börjat läst din blogg idag för första gången och jag tycker den är väldigt intressant och kommer följa den.. Jag lider väldigt mycket med er och hoppas ni mår bra..

2009-01-25 @ 18:51:45
URL: http://th
Postat av: Caroline

Wow, vilken människa du verkar vara. Så otroligt mycket positivt som finns inom dig, efter allt du gått igenom. Jag ler och tar till mig alla dina ord, så mycket klokt och varmt. Tack för att du delar med dig....kram

2009-01-25 @ 19:54:08
URL: http://linasegna.blogg.se/
Postat av: Johanna

Rös till i hela kroppen när jag läste detta inlägg, dina ord går verkligen rätt in i hjärtat !! Fruktansvärt att folk kommenterar negatvit angående allt. Kram på er

2009-01-25 @ 20:30:20
URL: http://baradu.webblogg.se/
Postat av: Drakpappan

det är väl klart att du skriver vad du vill här. Om du inte vill berätta allt i DITT liv så är det helt rätt. Det du väljer att dela med dig av är det som alla här vill läsa, uppenbarligen. Vissa vill bara snoka eller tycka om hur du skall göra. Skit i dom. Jag tvivlar inte på att du älskar Josefin. Saker är bara annorlunda nu, och det är som du själv sa ditt liv och dina känslor du skriver om. Så skriv vad du känner är viktigt.

Gillade dikten. Den sa en hel del...



Ha det bäst

2009-01-25 @ 21:32:19
Postat av: Eva

Va fint skrivet!

Kan inte täna mig annat att Josefin sitter på sitt lilla moln där uppe och kollar ner på er,

kollar ner på dig, vilken underbar pappa du är åt eran lilla Ellen.

Du är en mycket stark man, som verligen satsar allt för lilla Ellen...

Stor eloge till dig!

2009-01-25 @ 21:43:24
Postat av: VL

Du är en poet Björn,

Funderar du inte på att bli lärare?

Lära ut livskunskap.

2009-01-25 @ 21:48:45
Postat av: sannaa

Väldigt fint skrivet. Fortsätt med det du gör, för du gör det så bra.. Du är verkligen en förebild!

2009-01-25 @ 23:44:52
URL: http://sannaaek.blogg.se/
Postat av: Matteo

Du inspirerar mig till mitt skrivande, läser ofta dina inlägg när jag känner mig nere, du är grym.

2009-01-26 @ 13:50:47
URL: http://mcocito.blogg.se/
Postat av: Eva

jag ville egentligen bara säga att du har en jättefin blogg. jag tycker att du skriver väldigt bra och det är intressant att läsa vad du har att säga. ha en underbar kväll

2009-01-28 @ 21:53:11
URL: http://stjarnklart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0