en tanke inför dagen....

Läste en bok av Jesper Juul för ganska länge sedan. Nu på morgonen så var jag tvungen att söka i minnes banken, riktigt djupt. Det hela började med att E var extremt trött när hon vaknade. När jag frågade vad som önskades till
frukost så blev svaret, TYSTNAD.... ”aaaahh, vad jag blir trött när det inte kommer ett svar”

När jag beslutat och verkställt frukosten, fil och flingor, så brakade det samman. Efter en Liten stund märkte jag hur E börjande smågnälla och snurra på sig i soffa. När jag frågade vad som var fel  
så var det givetvis valet av frukost. Det som hon tyckte skulle levererats var mannagrynsgröt, eller som vi kallar det ”myr gröt”. Först kände jag att det riktigt ”bubblade” i mig och konflikten var nära. Om jag säger att – NEJ, du får äta det du fått om du inte svarar, så vet Jag hur det blivit.
Det var här jag fick gå till baka till en textrad i Jesper Juuls bok,
Ditt kompetenta barn.

Här skriver mr Juul, VÄLJ DINA STRIDER, om jag funderar över detta så kommer jag fram till lite olika utgångar.
Om jag säger, - nej, du får äta det du fått, så blir det hejkonbejkon.  Om jag i stället, föklarar att du svarade inte på min fråga, så då blev det detta, så kanske det går lättare. Men min det jag funderade på var, 1. är det någon som dör, för att hon vill ha gröt istället? NEJ. 2. Kommer det att kosta en massa extra pengar? Nej, gröten finns i skåpet. 3. kommer det att sinka våra rutiner? Nej.

När jag funderat över detta så beslutade jag mig för att gå ned och koka lite mannagrynsgröt......

Med detta vill jag säga att, om vi tänker såhär, så betyder inte det att vi är konflikt rädda, utan vi sparar på våran positiva energi, istället för att skapa negativ. Det är ju inget som är livs viktigt!!
Det är väl snarare så att om vi tagit den ”striden” så hade någon av oss ”förlorat” och därmed blivit kränkt.....

Ha en fantastisk dag och...... Välj era strider, om det inte betyder at ni gör avkall på er själva!! 


låt mig få veta vad du tycker
Postat av: ckluka

Bra skrivet!

funderat på att bli författare?? min mamma sa alltid till mej förr att välja mina strider. ni kankse har läst samma bok

kommer iallefall följa din blogg

Kul bild<3

2009-01-26 @ 08:04:38
URL: http://cklukaandersson.blogg.seon.blogg.se/
Postat av: Minna

Känner igen mig....man väljer sina strider. ha en bra dag du och din fina dotter/Minna

2009-01-26 @ 08:13:05
URL: http://minnananas.blogg.se/
Postat av: Anneli

Kloka ord på morgonkvisten!

//Anneli

2009-01-26 @ 08:13:38
URL: http://privataanneli.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Skönt och läsa att någon mer tänker och gör som jag...

Hoppas ni med får en fin dag.

Kramar jenny och william

2009-01-26 @ 08:20:31
URL: http://Mittlivsomjagleverdet@blogg.se
Postat av: Marika

God morgon!

Tack för kloka ord.. känns som jag kommer

att ha nytta av dina ord idag på jobbet.Hoppas du och E får en fin dag!:-)

/ Marika Hässleholm

2009-01-26 @ 08:21:13
Postat av: Helen

Låter som en bok som man skulle ta och läsa.

Instämmer med ckluka.. aldrig tänkt på att bli författare. Det du skriver här på bloggen skulle lätt kunna bli en bok.

Ha en trevlig måndag

2009-01-26 @ 08:21:25
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: Häxan

Tack för dina fina ord.Jag gör som du,väljer mina strider.Tänk om fler föräldrar kunde tänka så istället för att hålla på sin prestige.Jag älskar din blogg!Ta vara på din goda energi och skit i dom dåliga inläggen.Det finns alltid människor som är avundsjuka och oftast handlar det om att man gjort saker som dom själva skulle vilja göra men inte vågar.ha en härlig måndag!Mer kärlek till folket och mest till våra barn.

2009-01-26 @ 08:24:56
Postat av: Elin A

Godmorgon! Hoppas det gick bra att ta sig iväg till dagis. Ja här väljer vi också våra strider. Jag har en dotter som har svårt att äta frukost på morgonen och det går väldigt sakta. Får väl inse att hon inte är någon frukostmänniska utan vill vara uppe ett tag innan, typ 3 timmar. Känns inte som man vill ställa kl på 5 för att det ska bli så:)

Hoppas gröten var god Ellen:)

Många varma kramar Elin.

2009-01-26 @ 08:27:41
Postat av: Mie

Så klokt..

Fick mig att stanna upp och tänka efter..

Ska nog ta reda på den där boken du skrev om....Ha en trevlig måndag!!

2009-01-26 @ 08:30:26
URL: http://miehellberg.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Kändes som att du beskrev en morgon i mitt hus ..L...Håller med dig om att välja strid, jag brukar beskriva det för mina barn där jag är som en bil och min energi är bensinen. Om jag kör på som en galning dvs tar ALLA strider då går det åt mer bensin, kör jag däremot lugnt och sansat kommer jag längre.Som du skriver, det handlar om att försöka sprida positiv energi.Jag ser det som att det man ger det får man oftast tillbaka,i detta fall en glad underbar "unge".

Själv började jag ta strid om kanterna på smörgåsen, men kom fram till ungefär samma frågor som du och när svaret blev nej på dem var det klart,resultatet blev underbara roliga och lugna frukostar. hoppas att du och Ellen får en underbar dag.

2009-01-26 @ 08:34:48
Postat av: Ninni

Helt rätt, jag känner ofta att jag tar onödiga strider... Vet inte hur Ellen är, men hellre att de äter.. Tror ofta pappor är duktigare, eller män överlag än vi kvinnor...

2009-01-26 @ 08:39:50
URL: http://marklanda.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Godermorgon!

Verkligen en bra tanke för alla att ha med sig - Att välja sina strider! Strid inte för stridandets skull, det ska vara meningsfullt oxå! Lätt att det blir en meningslös maktkamp annars. Att kunna säga "nej" är viktigt...Men ännu viktigare är att kunna ge en meningsfull förklaring till "nejet". Många missbrukar detta och skapar "battles" hemma för "battelsens" skull - bara för att de har makten, bara för att de KAN. Helt meningslöst och totalt opedagogiskt!

Bra tanke där, på morronkvisten, Björn! =)

Ha en fantastisk dag själv, ni båda! // Kram

2009-01-26 @ 08:40:20
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Mariah

God morgon på er också.

2009-01-26 @ 08:49:38
Postat av: Ann-Sofie

Ja han säger mycket klokt Jesper Juul, det var mycket hänvisningar till hans litteratur under min utb nyligen. En annan bra tråd att hålla i är på ämnet, tänka positivt för att må bättre. "hjärnan kan inte skilja på en tänkt tanke och en faktisk händelse" Vilket då bör göra att vi känner att våra positiva tankar så småningom blir "vi" på riktigt. En underbar coach o författare som jag träffat på är Sussanne Pettersson. Kolla själv hennes hemsida

www.susannepettersson.seOj oj nu blev det teorikvarten tror jag, Otroligt roligt att läsa igenkännande problemlösningsförsök i skarpt läge, inte helt enkelt att backa och tänka pedagogiskt mitt i liksom.

Många fantastiska funderingar, sånt man kan vända, vrida och diskutera i timmar. kul kul.

Ha det bra

/Ann-Sofie

2009-01-26 @ 08:53:42
URL: http://lindhsjanta.blogg.se/
Postat av: Louise

Väldigt bra inlägg =)

2009-01-26 @ 08:59:16
URL: http://knuttan.blogg.se/
Postat av: Tess

Har nyligen hittat hit och följer er vardag så ofta jag kan! Skönt att läsa om någon som kan gå vidare från en tragedi utan att allt blir svart och man förlorar livsglädjen fullständigt (det kanske du har gjort ändå, men det visar du iaf inte här ute) utan istället kan lägga energin på att bygga en otrolig relation med de som finns kvar här!Tess

2009-01-26 @ 09:04:30
URL: http://gandalf.webblogg.se/
Postat av: Thessan

Verkligen så rätt skrivet!!! Att välja sina strider försöker jag oxå leva efter med min son! Det är så tråkigt när det blir bråk och tjafs och som du skriver... så länge det inte ger avkall på mig själv och sätter allt annat i oordning så är det bättre att behålla den glada positiva stämningen!!Tack för en härlig blogg!

2009-01-26 @ 09:05:52
URL: http://missthessan.blogg.se/
Postat av: Anna

God morgon... jag kunde inte ha sagt det bättre själv... Varför strida bara för att visa visa sin ställning... nej nej! Rätt beslut! jag gör detsamma... men många är så inskränkta i sitt så det nästan skulle kunna kallas maktmissbruk... vuxna pratar om demokrati i politiken men när det handlar om hemmet så tänker man annorlunda tydligen, låter mer som diktatur i vissa fall hahahaha... gillar ditt sätt att tänka... känns bra att det finns fler som inte tycker att man förlorat kontrollen över barnen eller att man skämmer bort dom bara för att man kompromissar...

2009-01-26 @ 09:09:03
URL: http://annaalltmojligt.blogg.se/
Postat av: Drakpappan

Håller helt med. Erfarenheten säger mig bara att om man ger med sig för ofta så blir man lindad kring lillfingret efter ett tag. Därför tyckte jag dina 3 kriterier för varför inte ta denna strid var lysande. Jag hade nog inte i mitt zombiestadie till morgon kunnat vara så rationell...sen är ju mina små drakar som de är. Älskar dom så mycket :)Ha en bra dag. Hellst utan strider att välja mellan.

2009-01-26 @ 09:10:17
Postat av: ida

mycket bra skrivit.. jag är sååå dålig på det dära att välja strider. periodvis är det mest gnäll o tjat här hemma. började läsa din blogg för en vecka sen ungefär o här känner jag att jag kan få tips o ideer. Stanna upp o tänka efter vad man har istället för längta efter det man inte har! tack för en bra blogg!! kram Ida

2009-01-26 @ 09:20:08
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: Paula

Låter som mina resonomang. Min man frågar varför jag aldrig kan bli riktigt arg på honom. Varför ska jag slösa med min viktiga energi på nåt så tråkigt. Nej , den sparar jag hellre till roligare saker. För jag vet att han inte gör sakerna för att irritera mig eller vara elak,,,, han e bara litta tankspridd ibland.

Ha en bra dag o hoppas Ellen njuter av sin grötfrukost.

2009-01-26 @ 09:22:27
URL: http://gullfubbick.blogg.se/
Postat av: AnnaKarin

Bra inställning! Försöker oxå att välja strider, inte elda upp mig för minsta lilla. Spara det till det verkligen behövs.

Jag tänkte ta mig an lite tips ur Mia Törnbloms böcker, bla skriva tacksamhetsbok... för att bli bättre på att hantera vardagen och uppskatta allt det fina jag har runt mig istället för att jaga lyckan någon annanstans.

Kram o ha en bra dag!

2009-01-26 @ 09:31:18
URL: http://www.blogger.com
Postat av: MissC

Kunde nog inte sagt det bättre själv.. ;)

Lyssan & prata.

Kommunikation är A & O för både barn och vuxna.

Och att strida om något som inte har någon djupare mening är ju helt meningslöst.Helt rätt!! Energin kan vi spara till något roligare :)Kul att se dessa meningar från en man :)

Misstolka mig rätt ;)Kram

2009-01-26 @ 09:37:53
URL: http://missc.bloggagratis.se
Postat av: Lina van der Putten

Ja man måste verkligen välja sina strider, positiv energi kan så lätt omvandlas till negativ...Ha en underbar dag!

2009-01-26 @ 09:54:45
URL: http://lvdp.blogg.se/
Postat av: Ida -UNG MAMMA

JAG HAR LÄNKAT DIG I MIN BLOGG BJÖRN, KOLLA!!www.gotteochvi.com

2009-01-26 @ 10:03:36
URL: http://www.gotteochvi.com
Postat av: Ann-Sofie

Även jag har länkat till din blogg på min blogg sida.

En sida verkligen värda att sprida.

Hoppas det är helt ok, annars får du säga till.

Än en gång.

have a nice monday!!

/Ann-Sofie

2009-01-26 @ 10:13:05
URL: http://lindhsjanta.blogg.se/
Postat av: maria

Sååååå kloka ord ... le o världen ler mot dig ...ha en underbar dag ( ännu en gång från mig idag) ;)Kram kram

2009-01-26 @ 10:25:46
Postat av: Irland

FAN! va bra skrivet du får verkligen folk att tänka till allafall mej,,, undra hur många gånger om dagen man egentligen gör saker som man egentligen kan göra mycket smidigare..I din blogg får du verkligen folk att tänka till! go on! ha en trevlig dag..

2009-01-26 @ 10:30:37
Postat av: linda

otroligt bra, och så otroligt sant. jag är helt tagen av er båda!nej, nu blev jag också sugen på mannagrynsgröt, jag har nog inte ätit det på 8 år kanske:o

2009-01-26 @ 10:42:08
Postat av: Malin

Kikar in igen, har varit här förut, fast inte kommenterat... Den boken har jag också, och det står mycket klokt i den! Det är jätteviktigt det där, med energisparande... Vi pratar oftast om det i klimat/ekonomifrågor, men mycket sällan i själasparande!! Det har jag lärt mig genom åren, undvik det negativa och plocka fram det positiva! En jättefin och välskriven blogg du har, känner att den andas kampvilja och kärlek, trots allt det svåra du nyligen gått igenom.... Sänder er båda en kram// Malin

2009-01-26 @ 10:51:46
URL: http://tidsoptimistens.blogg
Postat av: Görel

Läste om dig i bladet.Inte 1000an visste jag att du varit med om allt det! Vi jobbade tillsammans på sommarro! Do you remember me??

2009-01-26 @ 10:55:30
URL: http://lyckansmamma.blogg.se/
Postat av: Görel

Läste om dig i bladet.Inte 1000an visste jag att du varit med om allt det! Vi jobbade tillsammans på sommarro! Do you remember me??

2009-01-26 @ 10:57:02
Postat av: Johan

Hej

Känner igen mig i detta med barn och frukost ... Fick den boken av min mamma för ett tag sen men har inte tagit mig tid att läsa den ... men fick en påminnelse nu om att läsa den så tar den med på flygresan i dag :)

Hoppas du och dottern får en fin dag ...

2009-01-26 @ 11:01:51
URL: http://limpans.blogg.se/
Postat av: Jessika

Ville bara slänga till en liten kommentar om att ni är ju grymt söta ni två. :)

2009-01-26 @ 11:04:59
URL: http://swartling.blogg.se/
Postat av: Nina

Hej!

Visst är det underbart när de inte svarar, min dotter gör likadant. Som du och andra har skrivit, man får välja sina konflikter.Fick tips om din hemsida i fredags och läste igenom den igår. Förstår inte varför en del blir störda över olika saker. Blir de störda så är det bara att sluta läsa.Tyckte själv att det var en bra sida med både sorliga och roliga händelser, kommer att fortsätta läsa den. Måste ha varit fruktansvärt att inse att ens älskade och barn aldrig kommer att finnas mer. Du lyckades få ut Ellen så att ni fortfarande är en familj. (Svårt att skriva ner vad jag vill få fram utan att det låter plumpt.)Hoppas att dagen fortsätter lite bättre än vad den började.

Hälsningar från Nina

2009-01-26 @ 11:06:33
Postat av: Anna

Detta inlägg får mej att tänka på när lilla kusinen, 3 år, sitter i badkaret och vrålar på mamma. - Jag e huuungrig, jag vill ha en macka med korv.

Moster svarade - Nej det går inte, du får äta när du badat färdigt.

Varpå ungen, väldigt förvånat frågar, - Varför det ???

Moster funderar snabbt och intensivt, väl medveten om att diskussionen snabbt kan urarta. Därefter ställer hon sej och gör den efterlängade mackan och levererar den till dottern i badet.

Ja, varför skulle man inte kunna sitta i badet och käka korvmacka ?!

Då behöver man ju inte tvätta sej en gång till !Denna story hade jag i huvudet många gånger under dotterns uppväxt och passade mej noga innan jag sa att "det går inte ".

Dottern är nu 24 så jag har facit i hand. Det blev kanon !

2009-01-26 @ 11:11:14
URL: http://xahxa.blogg.se/
Postat av: Nice

Jag håller med dig! Alla konflikter är inte värda att ta, det gäller att spara på sin energi, både din och tösens.Hoppas ni får en fin dag!

2009-01-26 @ 11:12:59
URL: http://www.metrobloggen.se/NiceM
Postat av: Anonym

http://www.mittlivsabina74.blogspot.com/

Det är adressen till en blogg som berör, minst sagt.Nu är det inte min egen blogg och därför tycker jag att det är helt ok att lägga ut adressen här!

2009-01-26 @ 11:23:09
Postat av: Malin

Oj, missade halva adressen i kommentaren längre upp... Ifall du undrar vem som skrev...

2009-01-26 @ 11:37:23
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Magnus

Det var klokt sagt att din tjej.TYSTNADBarn har ibland en större intellegens än oss såkallade vuxna som behöver analysera allt.Barn är coola.

2009-01-26 @ 11:40:37
URL: http://www.studioblodrod.blogspot.com
Postat av: Jenny

Så sant!Jag gör precis lika, väljer mina strider. Det finns så mycket annat att lägga energi på.Kram på dig!

2009-01-26 @ 11:53:38
Postat av: Veronica

Mycket märkligt, hände mig samma sak i morse. Min dotter ville ha macka och när mackan kom, blev det ett jävla liv och hon skulle ha mannagrynsgröt... det blev gröt och mackan gick till mig.

2009-01-26 @ 11:57:26
Postat av: Magdalena

Absolut, välj dina strider!!!

All respekt från mig till dig som går igenom allt svårt och skriver om det!

HAlkade in här och önskar dig all lycka.

2009-01-26 @ 12:00:52
Postat av: Fredrik *Frisören

Ha en bra dag!

2009-01-26 @ 12:07:42
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: jennie

tänkvärt!!

2009-01-26 @ 12:17:06
URL: http://loadedgun.blogg.se/
Postat av: Johanna

Har nyss fått upp ögonen för din blogg. Dina ord du väljer att skriva berör och det är väl det orden är till för, till för att beröra och sätt någon sorts spår i människan. Jag tycker du är stark, med tanke på vad som har hänt. Din dotter har verkligen någon att se upp till.

2009-01-26 @ 12:39:39
URL: http://johhy.blogg.se/
Postat av: Cissie

Hejsan! Läste om dig i tidningen o såg adressen till din blogg! Vill bara säga, som säkert många innan mig har sagt, att jag tycker att du är så himla stark! Vilket är tur både för dig själv o din dotter! Det du skriver får en själv att tänka efter lite grann :-) Ha det så bra o du o din dotter får ta hand om varandra! hälsningar Cissie

2009-01-26 @ 12:40:29
URL: http://virrpellan.blogg.se/
Postat av: tiniii

hehe det är inte alltid lätt.-.men nu har hon väl lärt sig läxan - att svara nästa gång pappa tilltalar henne ;p

ha en fin dag!

2009-01-26 @ 13:08:19
URL: http://kissme.blogg.se/
Postat av: tiniii

hehe det är inte alltid lätt.-.men nu har hon väl lärt sig läxan - att svara nästa gång pappa tilltalar henne ;p

ha en fin dag!

2009-01-26 @ 13:08:19
URL: http://kissme.blogg.se/
Postat av: Elin T-B

Tycker själv att boken "ditt kompetenta barn" är en mycket läsvärd bok. Den har hjälpt mig hantera vissa situationer annorlunda. Hjälper en i livets viktigaste samt svåraste uppgift att uppfostra sina barn.

ELIN

2009-01-26 @ 13:18:08
Postat av: Sari

Läst din blogg och gillar den.Många goa skratt:o)))

Hoppas din/er dag bli fin....fastän vädret är mulet(här iaf).

Stork kram//Sari

2009-01-26 @ 13:24:41
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Sari

fniss fniss....nej nej...ingen stork kram utan stor kram skulle det vara;o)))

2009-01-26 @ 13:25:27
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: Sandra R

Tack för den förklaringen. Det är dags att omstrukturera "välja strid" här hemma. :-)

Ha en fin dag!

2009-01-26 @ 13:32:51
URL: http://aresmamma.blogspot.com
Postat av: mia

Jag har med kommit på att det bästa är att välja sina strider.

Hoppas du har en bra dag.

Mia

2009-01-26 @ 14:09:06
URL: http://livetsommammaochkvinna.blogg.se/
Postat av: Nicki

ha ha, livet med barn i ett nötskal! Och nu fick ni en bra start på dagen iallafall, både du och dotter!Det gäller att välja....

Nicki

2009-01-26 @ 14:40:01
Postat av: CCrider

Hej Björn. Ville bara kika in och lämna ett litet avtryck. Hade förmånen att få jobba med din fantastiska hustru Josefin. Vi arbetade paralellt kring en gemensam klient och hade små möten och samtal över lång tid. Jag har tänkt på er så många gånger året som gått och skänker ofta Josefin varma goda tankar. Josefin var i sanning en förebild för alla som valt att sträcka ut handen för en annan medmänniska. Jag är så evigt tacksam för att jag fick lära känna din kompetenta, begåvade, roliga, empatiska vackra hustru och jag önskar dig och Ellen allt, allt gott.

2009-01-26 @ 14:50:11
Postat av: Anonym

Hej! Kika gärna in i min blogg där jag skriver om min viktminskning. Du lär inte bli besviken!http://tekirch.blogg.se

http://tekirch.blogg.se

http://tekirch.blogg.se

2009-01-26 @ 14:58:08
Postat av: ewa

Hej du!!!Eftersom jag oxå har en dotter i din ålder så vet jag vad du pratar om, att välja sina strider...! Man brukar säga att morgonstund har guld i mun å det ska väl mornar ha om det går. Att välja sina strider är ju inte samma sak som att låta barnet få sin vilja igenom...eller? Men 4-års trotsen gör ju sig påmind titt som tätt å går det att manipullera mamma så e det bra...bara man inte låter barnet vinna alla strider. Gillar din reflektion och känner att Juuls bok säkert bör läsas...Lycka till med striderna...=) /Ewa

2009-01-26 @ 15:01:47
Postat av: jamaLi

Bra inlägg! det är alltid kul när killar/män också bloggar. jag gillar inte att det har blivit en "tjejgrej"! du skriver bra! :) och din dotter är super söt... ha en bra dag!

2009-01-26 @ 15:11:17
URL: http://jamali.blogg.se/
Postat av: Marie

Har läst båda de artiklar som har skrivits om dig (i k-bladet och aftonbladet tror jag det var) och jag måste få säga att den i k-bladet var den bästa. Den gav så mycket mer som den i aftonbladet inte gav. Man fick en helhetsbild. Tycker att det är fint att du ställer upp på intervjuer för att få DIN sida, som pappa och medmänniska.

2009-01-26 @ 15:12:59
URL: http://majsanx.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Jag har också läst den boken. Superbra!! Hoppas ni fick en bra dag :) Kram

2009-01-26 @ 15:16:04
URL: http://manligamodetips.blogg.se/
Postat av: Mr.TKanonbra, visst är det så.

Jag brukar ibland välja lite strider

för att min lilla ska lära sig att göra

val själv, och rätt val...

För att det inte ska bli strider...Men de striderna ska man bara ta om

mindre saker kanske...Ha en dag som är bra

2009-01-26 @ 15:19:14
URL: http://solopappa.blogg.se/
Postat av: BeaTris

Tänk om man alltid kunde göra så...välja sina strider, ibland går det & ibland går det mindre bra men jag försöker & det är väl huvudsaken. Har ett citat jag brukar tänka på när det ibland är kämpigt & det stämmer så bra:"Barn är som tvättsvampar, dom suger åt sig all vår styrka men när vi kramar dom får vi den tillbaka"Hoppas du får en fortsatt fin Måndag//Kram

2009-01-26 @ 15:48:34
URL: http://beatris.bloggagratis.se
Postat av: Mia

Absolut, välj striderna!

Men tveka heller inte att ta en då det verkligen krävs...L

Min ena son var bedrövlig när det kom till frukost. Inget dög, inget var gott, allt var fel...morgonen var något man fasade för.

Vi gjorde helt enkelt så att han fick bestämma redan kvällen innan vad han skulle ha till frukost, sen var det aldrig något problem längre...ett tips bara...L

2009-01-26 @ 16:49:11
URL: http://marbor.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Det här gäller även stora barn, de älskade tonåringarna. Tänkte på det förra veckan när sonen gjorde mat och fixade. Vi hade en härlig kväll tillsammans och de goda stunderna är viktiga. Man får ta så många strider ändå.

Postat av: Lovisa

Hej!

Mötte er på US några gånger i somras. Det är verkligen härligt att följa bloggen hur det går för er båda! Gripande, sorgligt, rörande, peppande, motiverande, tankeställande och kul på samma gång! Ni är ett superteam du och Ellen! Jag är så glad för er skull att det går framåt på alla plan! Många varma kramar till er båda!

2009-01-26 @ 17:51:14
Postat av: Åsa

Måste ju säga att jag tycker det är lite tråkigt att du börjat blogga så sällan:/

2009-01-26 @ 17:59:51
URL: http://onlythequeen.blogg.se/
Postat av: Anna T i Ystad

Hej,kloka ord från en klok man. Har bara följt din blogg i några dagar, men har förstått att när det gäller din dotter så har du precis rätt tänk. Hon kan inte ha en bättre pappa än dig. jag önskar er en fortsatt trevlig kväll och förhoppningsvis fler konfliktfria morgnar.

2009-01-26 @ 18:11:59
Postat av: linaa

Fint skrivet och bra tänkt!

NI är sötast ever!

2009-01-26 @ 18:21:10
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Tårtis

Go kväll i stugan

Jag har blivit beroende av din blogg skyndar mig hem med barnen så jag kan laga mat och kolla bloggen!!! Det var många kloka ord i morse synd att man inte använder dem oftare. Hoppas att ni får en trevlig kväll!

Tårtis

2009-01-26 @ 18:41:01
Postat av: Eva-camilla

Hej Björn!

Kul att läsa detta inlägg eftersom jag skrev ett inlägg igår om att det aldrig finns några garantier för att det du gör när barnen är små blir rätt!

Man får helt enkelt lita på sin magkänsla..och den tror jag man har vare sig man är mamma eller pappa.

Jag är iallafall HELT övertygad om att DU har den!

Ta hand om dig och din "lilla" så ska du se att resten ordnar sig.

Kramar

2009-01-26 @ 18:43:50
URL: http://evamum.blogg.se/
Postat av: Katarina

Jag har bara en fråga om din dotter alltid kommer att ha det där under halsen eller kan man ta bort det?

2009-01-26 @ 19:06:57
URL: http://snobbis.blogspot.com
Postat av: Mr.T

Nu blev jag hungrig,

smaskig bild...Ha en myzig kväll Björn,

och krama E :-)

2009-01-26 @ 20:28:41
URL: http://solopappa.blogg.se/
Postat av: Jenny

Klokt skrivet.

2009-01-26 @ 20:55:19
URL: http://jenkajenka.blogg.se/
Postat av: emmelie

Dina ord satte sig i huvudet på mig imorse, och dom har gjort så otroligt mycket nytta idag.Min dotter är 20månader och så fruktansvärt trotsig, har en egen vilja av dess like.

Men idag har det gått otroligt bra, just för att jag valde mina strider.Tack för dessa kloka ord!Jag önskar dig och din dotter all lycka i framtiden!

2009-01-26 @ 20:59:43
URL: http://mammasthea.blogg.se/
Postat av: Linda

Klart vi måste se våra barn som kompetenta:-) Jobbar inom förskola själv & man förundras över hur vissa föräldrar låter sig styras av sin egen stress & inte låter sitt barn visa sin kompetens.Som du skrev, Välj era strider & låt det ta sin tid ibland.Ha en skön kväll!!

2009-01-26 @ 21:36:11
URL: http://crazybeautifulworld.blogg.se.
Postat av: Sara

Shit vad stark du är... Jag höll på att få bryt av att bara läsa det! Jag får bryt på mina barn ganska ofta när jag tänker efter, ska nog också börja välja mina fighter!

Postat av: Mamma till Mathilda

Mkt glädje i din bild i inläggen, fint & se. Ta hand om dig!

Varma kramar

2009-01-26 @ 23:23:19
URL: http://mommy.webblogg.se/mathildasliv
Postat av: Elizabeth

Such wise words and what a great Dad to think before reacting! Well done Björn.

Love Elizabeth.

2009-01-26 @ 23:40:19
Postat av: Maria

Verkligen bra skrivet. Jag brukar också ha dessa ord klingandes i mina öron. En av mina äldre döttrar har ADHD och med henne har det ofta varit så att man fått valt vilka strider som varit värda att ta.Simma lugnt !

2009-01-27 @ 00:07:02
URL: http://haggqvistmedq.blogg.se/
Postat av: Sissi

Ja ibland kan man bli smått tokig på de små=)

Men man tjänar helt klart på att välja sina "strider".. No big deal ibland.Härlig blogg i övrigt och önskar er en trevlig tisdag!Hälsningar

Sissi med den 2-bente trotsaren och 4-bente marodören!

2009-01-27 @ 12:13:51
URL: http://misstopp.blogg.se/
Postat av: klara f

haha, välj dina strider är nog världens bästa kommentar ! brukar använda den väldigt ofta. Mamma blir galen.jätte fin blogg förresten !

2009-01-27 @ 14:20:57
Postat av: Michaela

Gud vad söt liten dotter du har!;)

du skriver bra, forsätt så, så kommer du få din röst hörd rejält!

lyckhälsningar/michaela

2009-01-27 @ 14:32:31
URL: http://michaelamedor.blogg.se/
Postat av: Nattis

Fast hon måste ju säga vad hon vill ha också, inte gå iväg och sura, för om hon lär sig att det är sättet att få det hon vill ha så lär du få se en tjurig unge många fler morgnar :9 Hoppas ni lärde er båda av detta :)

2009-01-27 @ 19:24:35
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter
Postat av: Yrla

superfin bild där bakom på flickan :)

2009-01-31 @ 20:48:43
URL: http://iirla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0