skriv puff 62- skriv om en extra kroppsedel

Han hade funderat så det nästan knakade i huvudet, enda sedan erbjudandet kom på bordet. Det är ju inte vem som helst som får erbjudande om att ordna en extra kroppsdel, av valfri sort. Nu hade han bestämt sig, det skulle bli ett öga, ett öga i nacken. Där kan han liksom titta under lugg, där var det också möjligt att gömma ögat så att inte alla andra såg det.

Genom alla år hade han haft en känsla av att folk skrattat åt honom, gjort sig lustiga över honom, men han kunde ju aldrig bevisa det.  På detta sätt så kunde han se vad som händer bakom honom.

När han nu står utanför kliniken där doktor Barrow hade sin mottagning, pirrade det lite i magen. Inte av rädsla utan av förväntan. Doktor Barrow hade bett honom att komma in innan 07,00. Han fick inte äta på fyra timmar innan och inte dricka på två timmar innan operationen.  Han hade beslutat sig för att helt skita i att äta och dricka efter 00,00, vilket gjorde att han nu faktiskt var rejält hungrig.

När sköterska kallade hans namn, var det nästan som i en surrealistisk dröm, där han bara väntade på att vakna.  Efter att ha bytt om till den blå och vit rutiga ”klänningen” satt han nu i omklädningsrummet och väntade. Sköterska kom med en liten shot, -lugnande innan narkosen, sa hon.

Efter en lite stund kände han att det började snurra i huvudet, han var inte van vid att tappa kontrollen, så detta var ingen kul upplevelse.
Efter en stund, kommer sköterskan och kallar på honom igen, nu är det dags.

I det sterila vita rummet, står doktor Barrow och hela teamet och väntar, väntar på sin försökskanin,  Honom.  Barrow tar honom i handen och välkomnar med ett stort leende. – Du ska veta att du gör något fantastiskt, inte bara för dig, utan för hela mänskligheten.  Sedan att du aldrig kommer att behöva oroa dig över din finansiella status mer är ju en helt annan sak, skrattade Barrow.
Du ska få sätta dig här i stolen, med händerna på armstöden. Stolen var gjord som en vanlig fåtölj, fast med ett hål i ryggstödet, där skulle ansiktet placeras.
Händerna spändes fast vid sidorna och en rem sattes även runt hans midja.
På frågan om narkos, fick han svaret att de kom till att utföra operationen i vaket tillstånd. – Vi gör detta för att se och tala med dig under tiden, så att det inte händer något under tiden, meddelade en sköterska.

-    Är du redo?,  frågade Barrow. Efter ett kort ja, så startade maskinen. Maskinen som skulle fräsa ett hål i nacken på honom, där ögat skulle placeras.  Ljudet som blir när ett skallben fräses ut ilar genom kroppen, lite som när tandläkaren sätter borren till tanden.
När hålet är gjort, känner han  hur blodet sakta rinner ned mot nacken, från det öppna hålet som nu finns i hanns skalle. Efter att ha gjort rent sårkanterna meddelade Barrow att det var dags för de nya synnerverna att fästas i hjärnan.  När Barrow hakade fast synnerverna i den del av hjärnan som innefattar synen, var det som om en blixt slagit ned i honom.

Bilder blixtrade för hans främre ögon, bilder som inte var hans, bilder som han inte viste vart de kom ifrån. Nästa synnerv fästes och just när den var på platts, skimrade han till, doktor Barrows. Men tänkte han, han stod ju just bakom mig och opererade. Det var då det slog honom, ögat fungerade.
- Det fungerar, utbrast han med iver och glädje och nästan hoppade upp.  Barrows var tvungen att lugna ned honom, annars trillar ögat ut, - vi måste fästa det först.  Efter att de fäst ögat i skallen, tvättat rent, kammat honom, så var han färdig att lämna salen. Precis som innan, fast inte ändå.
 

låt mig få veta vad du tycker
Postat av: fia

Hmmm ja det va konstigt,,, men tänk om man kunde få ögon i nacken,,,,, det va ju en lätt operartion ,, om man bara fick välja sådär,,,, undra vad JAG skulle ha valt,,,,,,,,,

Kram ha en fin dag!!!

2009-03-03 @ 09:04:40
URL: http://stengeltjejen.blogg.se/
Postat av: Smiley

Spännande.........är det du som skriver på det här?



Hur många skrivprojekt har du igång?



Jag tycker det är spännande med den nya hjärntekniken........de kan få torretes syndrom lugnare mm......kanske i framtiden det blir lösningar vid tunga depressioner.

2009-03-03 @ 09:08:59
URL: http://www.textskelett.blogspot.com
Postat av: Anonym

2009-03-03 @ 09:09:46
Postat av: Anonym

Hej Björn

Du skriver väldigt bra, imponerande! Jag kan se dig som en författare, en storsäljare :)

Krama Ellen från mig

Vlora

2009-03-03 @ 09:12:32
Postat av: Angelica

Jag gillar verkligen dina korta historier. Du får språket att flyta på så bra att det känns levande, man kan verkligen se allt framför sig.

2009-03-03 @ 09:53:07
URL: http://denlillatrasdockan.blogg.se/
Postat av: Anneli -Fru J

Det är alltid lika faschinerande att läsa dina texter, man vet aldrig var man ska hamna. Helt serriöst så är du jäkligt duktig på det där!

Kram

Anneli

2009-03-03 @ 10:56:49
URL: http://privataanneli.blogspot.com/
Postat av: Lina

Bra skrivet! :) Tack vare att du har börjat skriva så mycket här på bloggen har jag också blivit inspirerad :) TACK!



Besök gärna min blogg: http://www.lvdp.blogg.se

2009-03-03 @ 11:05:52
URL: http://lvdp.blogg.se/
Postat av: Sara

Du borde börja lägga ut mer bilder på dig och ellen :)

2009-03-03 @ 11:10:48
URL: http://nojjsan.blogg.se/
Postat av: liselotte

En jätte fin text. Bra skrivet mycket spännande uppbyggt.

2009-03-03 @ 12:13:27
Postat av: Susanne

Hej

Jag fick tipset och rådet av två helt oberoende att gå in här och läsa din blogg. Jag ska vara ärlig, först förstod jag inte varför. Men så läste jag om olyckan och förstod. Vi har olika struggles men det som är gemensamt är att vi har något traumatiskt i bagaget och verkar ha samma synsätt i hur vi går vidare. Och det var nog det som de syftade på också skulle jag tro. Personligen försöker jag vända det onda till gott, göra något bra av det. Det som äter upp en är bitterhet och frågan "varför jag". Nu på fredag ska jag förläsa om hur jag gått vidare. Om du är nyfiken kan du gå in på min blogg och söka efter etiketten misshandeln. Vi har olika bakgrund att bearbeta (jag grät när jag läste din berättelse och som mamma kan jag inte föreställa mig din sorg, jag kan TRO - men jag vet inte), olika sorger att bearbeta. Men vi har som sagt liknande gnista efteråt att överleva detta - som jag tolkar det som. Kram till er.

2009-03-03 @ 12:15:00
URL: http://ultrabestis.blogspot.com
Postat av: Kikki

Jag är imponerad. Funderar om jag själv skall törs lägga ut mina "storys" .....

Har drömt om att bli författare eller kanske manusförfattare.... en dröm som sagt ... Man skall få till det också.

Och det får du.

Vi får se om jag törs ....

2009-03-03 @ 13:13:00
URL: http://landsbygdsforum.blogspot.com/
Postat av: Karolina

Om jag fått välja en extra kroppsdel skulle jag önskat mig ett öga på ena handen. ;-)



Kramen på er!

2009-03-03 @ 16:11:51
Postat av: Danne

-You have a way with words......och har man det så ska man förvalta det....tjusigt....

2009-03-03 @ 17:42:02
URL: http://www.metrobloggen.se/Danne67
Postat av: linnéa

måste fråga en sak om ellen , kommer hon ihåg någonting om olyckan ? om hon inte gör det så har du sagt åt henne vad det är som har hänt ? .. tråkigt när någont sånt händer !! :/

2009-03-03 @ 19:08:45
URL: http://llinneast.blogg.se/
Postat av: Tesstamente

Björn, my man- vart får du alla ideér från:-) Sjukt bra tänkt och skrivet, det här måste vara en medveten eller omedveten önskedröm du har:-D

2009-03-03 @ 21:12:23
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: emma

jag måste bara slänga in en kommentar, läser din blogg dagligen, och jag är enormt imponerad. att så som du skriver i din blogg och hanteringen efter olyckan med ellen och livet, vilken styrka säger jag bara!

Får väldigt mycket inspirationfrån din blogg, och även till mitt eget liv att gå vidare efter en sån sak.

Keep it up!

2009-03-03 @ 23:02:59
URL: http://eemapettersson.bloggsida.se
Postat av: emma

haha, va sjukt..men jäkligt bra skrivet..:) keep up the good work!

2009-03-03 @ 23:19:39
URL: http://veloouria.blogg.se/
Postat av: annmari

Va häftigt. Tänk om man kunde göra så på riktigt

2009-03-11 @ 19:33:04
URL: http://annmari.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0